INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan ve Türkiye tarafından kımızı listeye alınan PKK’lı terörist Ulaş Doğan, MİT’in başarılı operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Terörist Doğan’ın Irak’ın kuzeyindeki Türk vatandaşlarına yönelik sansasyonel eylem hazırlığı içerisinde olduğu bilgisine ulaştı.

TERÖR EYLEMLERİ ENGELLENDİ

Örgüt adına Irak’ın kuzeyindeki şehirlerde sivil halkı Türkiye aleyhine örgütlemeye çalışan Ulaş Doğan’ın, son dönemde Irak ve Suriye’de örgüt yöneticilerine yönelik başarılı operasyonlara karşılık vermek maksadıyla bölgedeki Türk vatandaşları hakkında bilgi toplama faaliyetlerine başladığı öğrenildi.

Doğan’ın kirli eylem ve terör saldırıları MİT’in geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği başarılı operasyonla engellendi. Doğan, Süleymaniye’nin Kaladize ilçesinde etkisiz hale getirildi.

ÜST DÜZEY GÖREV

Güvenlik kaynakları, geçmiş dönemde Tunceli kırsalında eylemler gerçekleştiren Ulaş Doğan’ın örgütün bölgede gerçekleştirdiği pek çok mayınlama, yol kesme, araç yakma ve pusu faaliyetlerinde bulunduğuna dikkat çekti.

Örgüt bünyesinde Ulaş Doğan’ın eylemleri nedeniyle örgütte çok hızlı şekilde yükseldiği ve Hakurk Eyaleti’nde yönetici olarak görevlendirildiği, akabinde tüm Irak alanını kapsayacak şekilde sözde Öz Savunma Güçleri Sorumlusu olduğu öğrenildi.

MİT’in gerçekleştirdiği başarılı operasyon ile örgüte sadece Kandil’de değil Süleymaniye’de de rahat hareket etme alanı tanınmayacağı ve bölgedeki örgüt işbirlikçilerine de “PKK ile iş birliğinin kesilmesi” yönünde net bir mesaj verildi.

İşte terörist Ulaş Doğan’ın gerçekleştirdiği eylemlerden bazıları:

-31 Mayıs 2010 tarihinde Tunceli merkez Batman Köyü, Garay Tepe’deki polis kontrol noktasına nöbet değişimine giden polis araçlarına yönelik bölücü terör örgütü mensupları tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı olayı.       

- 22.06.2011 tarihinde Tunceli Nazimiye’deki ilçe emniyet amirliğine ait aracın geçişi esnasında yola önceden döşenen bombanın patlatılması sonucu iki polis memurunun şehit edilmesi olayı.

- 04.09.2011 günü Tunceli Alibaba mahallesinde halı sahada futbol oynayan emniyet müdürlüğü kadrosunda görevli polislere ve futbol maçını izleyen polis yakınlarına yönelik gerçekleştirilen ve sonucunda komiser Cem Kerman ve eşi Dilay Kerman şehit edildiği saldırının organizatörü olduğu.

- 08 Temmuz 2012 günü Tunceli Nazimiye Sorbaba mevkiinde meydana gelen mayın eyp patlaması sonucu şehit olan P.Uzm.Çvş. Ahmet Dağlı ve olayda yaralanan P.Uzm.Çvş Uğur Duran’ın yaralanması olayı.

-Nazımiye/Doğantaş Köyü'nde, 11/08/2012 tarihinde, Geçiçi Köy Korucusu (GKK) Mustafa Akçiçek'in, KONGRA-GEL(PKK)/KCK mensuplarınca öldürülmesi olayının talimatını verdi.

-Şehit Mehmet J. Krk. K.lığına yapılan ve Jan.Kom.Er Mustafa Akar ile Jan.Kom.Çvş. Ramiz Demir’i şehit edilen saldırı ile Gökçek ile Kırmızıköprü J. Krk. K.lıklarına, 22.09.2012 tarihinde yapılan taciz eylemlerini yönetti.

Editör: TE Bilisim