İşten çıkarma yasağı son tarih ne zaman? 2021 İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. İşten çıkarma yasağı süresinin sona ermesine 10 güne yakın bir süre kala gözler Kabine toplantısına çevrildi. Kısıtlamanın devam etmesini isteyen çalışanlar sürece ilişkin son gelişmeleri araştırmayı sürdürüyor. İşten çıkarma yasağı olarak da bilinen iş sözleşmesi fesih yasağı süresinin dolmasına oldukça az bir zaman kaldı. Peki, İşten çıkarma yasağı son tarih ne zaman? 2021 İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşte son gün!

2021 İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR? İŞTE SON GÜN!

Cumhurbaşkanı Erdoğan fesih yasağına ilişkin son açıklamasında “İş sözleşmesinin fesih yasağı 30 Haziran’a kadar uzatılmıştır” ifadelerini kullanmıştı. Buna göre yeni bir karar alınmaması halinde işten çıkarma yasağı 30 Haziran’da sona erecek.

Dün Kabine toplantısı sonrasında iş sözleşmesi fesih yasağı ile ilgili yeni bir açıklama gelmedi. 30 Haziran'a kadar açıklama gelmemesi durumunda 30 Haziran'da yasak bitecek.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI CEZASI KAÇ TL?

30 Haziran’a kadar haksız fesih yapan işveren cezai durum ile karşı karşıya kalacak. İşveren yasağa aykırı olarak fesih yapar ise fesih tarihindeki brüt asgari ücret tutarında idari para cezası ile cezalandırılacak. Yani 2021 yılı tamamlanana kadar her bir haksız fesih için işveren 3 bin 577 lira para cezası kesilecek.

Editör: TE Bilisim