Siyah-Beyazlı kulübün "10'un yeri burası" etiketiyle ilan ettiği Sergen Yalçın ile yapılan yeni sözleşmenin ardından "Sergen Yalçın ne kadar kazanacak? Sergen Yalçın’ın istediği şartlar neler" sorusu gündem oldu. Sergen Yalçın'ın Beşiktaş ile 1 yıllık sözleşmesinin detayları ve alacağı maaş belli oldu. Peki, Sergen Yalçın ne kadar kazanacak? İşte Sergen Yalçın’ın istediği şartlar hakkında kısaca bilgiler...

Sergen Yalçın ne kadar kazanacak? İşte Sergen Yalçın’ın istediği şartlar...

Beşiktaş,Sergen Yalçın konusuna son noktayı koydu. Ahmet Nur Çebi ve Emre Kocadağ, Sergen Yalçın'la yaptıkları son görüşmenin ardından hocaya imzayı attırdı. Başarılı teknik adamın sözleşme detayları da belli oldu.

Fanatik'in haberine göre, Sergen Yalçın'ı yeniden takımın başına getiren Beşiktaş, Yalçın ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Yıllık 22 milyon TL kazanacak olan Sergen Yalçın, Süper kupa yeni sezon şampiyonluk ve kupa alınması halinde toplamda 36 milyon TL kazanmış olacak.

Beşiktaş'ın mayıs ayında yapılacak seçimi nedeniyle anlaşmanın 1 yıllık yapıldığı öğrenildi.

Geçtiğimiz sezonu çifte kupa ile kapatan Beşiktaş'ta yönetim ile teknik direktör Sergen Yalçın arasındaki görüşmeler neredeyse krize dönmüştü. Başarılı çalıştırıcı, hem prim içeren bir kontrat hem de transferde yetki isterken Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki siyah-beyazlı yönetimin kendi doğrularından taviz vermemesi, belirsizliğe yol açmıştı. Yalçın'a önerilen son kontratın detaylarında ise : 20 milyon TL artı miktarı sonradan belirlenecek bonuslar vardı.

İki kupa birden kazandırdığı Beşiktaş'tan 7 milyon TL alan Yalçın için bu, günümüzün kuruyla 670 bin Euro anlamına geliyor. Genç hoca maaşını 2 milyon Euro seviyesine çekmek istiyordu. Kulüpte ödemeler TL üzerinden yapıldığı için bu, günümüz kuruyla yaklaşık 20 milyon liraya denk düşüyor. Yalçın'ın Şampiyonlar Ligi'nde tur, kupa vs. gibi primlerle birlikte 30 milyon lirayı aşan bir kontrat beklemesi ve yetki ile ilgili sorunlar, anlaşmanın gecikmesine yol açmıştı.

Editör: TE Bilisim