Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), yasaklı madde kullandığını gerekçe göstererek spordan geçici olarak men ettiği Dayana Yastremska'nın cezasını kaldırıldığını ilan etti.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, sporcunun yasaklı mesterolon maddesinin vücuduna nasıl girdiğine ilişkin Ukrayna'lı tenisçinin yaptığı itirazın kabul edildiği sonrasında ise men cezasının kaldırıldığı bildirildi.

Cezaya mahkum edildiği ocak ayında tek kadınlar kategorisinde dünya 29.su olan 21 yaşındaki tenisçi, bu süreçte 37'nci sıraya kadar geriledi.

Dayana Yastremska, geçen sene 24 Kasım'da yapılan idrar testinde sporcular tarafından tüketilmesi yasak olan mesterolon maddesine rastlandığı gerekçesiyle spordan geçici olarak men cezası verilmişti. Vücudunda bulunan mesterolon oranının çok düşük düzeyde olduğu ve doping sayılmaması gerektiği yönünde federasyona yaptığı ilk itirazı reddedilen genç tenisçi, geçen ay cezayı Uluslararası  Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) taşımıştı. Bunun üzerine ITF, Yastremska için ikinci bir duruşma yapılmasına karar vermişti.

Kariyeri başarılarla dolu genç tenisçinin üç Kadınlar Tenis Birliği (WTA) şampiyonasından zaferle ayrılmıştı. Ayrıca Yastremska, grand slam turnuvalarındaki en ciddi başarısını ise 2019 yılında Wimbledon'da 4. tura çıkarak elde etmişti.

Editör: TE Bilisim