Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları sonrasında arama motorlarında merak konusu olan Türkiye'de Delta varyantı var mı? Delta varyantı nedir, kaç kişide görüldü? Soruların yanıtını sizler için araştırdık. İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan delta varyantı, Portekiz, Almanya, Fransa, Rusya ve İspanya'da görülmeye ülkemizde de görülmesi vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Peki, Türkiye'de Delta varyantı var mı? Delta varyantı nedir, kaç kişide görüldü? İşte tüm detaylar haberimizde…

TÜRKİYE'DE DELTA VARYANTI VAR MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kaç kişinin Delta varyantına yakalandığını açıkladı. Bakan Koca, delta varyantının Türkiye'de 134 kişide görüldüğünü söyledi.

DELTA VARYANTI NEDİR, KAÇ KİŞİDE GÖRÜLDÜ?

İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan delta varyantı, Portekiz, Almanya, Fransa, Rusya ve İspanya'da görülmeye devam ediyor. Uzmanlar delta varyantına belirtileri hakkında genç insanlar için daha çok kötü bir soğuk algınlığı gibi hissedilebileceğini söylüyor. Ayrıca delta varyantına karşı Biontech aşısının daha etkili olabileceği belirtiliyor.

Koronavirüse karşı aşılma süreci devam ederken mutasyona uğramış virüsler salgını daha tehlikeli hale getiriyor. Birçok ülkede görülmeye başlanan delta varyantı endişe yaratıyor.

Mutasyon virüsün genel yapısındaki değişikliklerdir. Varyant ise mutasyonla gelişen yeni virüse denir. Delta varyantı da koronavirüsüne mutasyon geçirmiş türleri arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim