Ekranların en çok izlenen yarışma programlarından MasterChef yeni sezona iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Yayınlanan yeni fragman ile yarışmanın sıkı takipçilerini heyecanlandıran program eğlenceli jüri üyeleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Jüri üyeleri arasında bulunan Mehmet Yalçınkaya yaptığı yorumlarla ön plana çıkan isimler arasında. Peki MasterChef Türkiye jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya kimdir? Mehmet Yalçınkaya kaç yaşında ve nerelidir? işte tüm detaylar...

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

Mehmet Yalçınkaya, 1974 yılında Bolu'da dünyaya geldi. Mehmet Yalçınkaya, 1988’de orta öğrenimini bitirerek başlamış olduğu mesleki kariyerinde Türkiye’nin üst düzey tesislerinde görev aldı. Fransa, İtalya, Katar, Almanya ve Yunanistan gibi dünyanın farklı yerlerinde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğünü üstlendi. 

2004’te İstanbul Yemek Akademisinde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı. 2005 yılında Amerika'nın ünlü gurme dergisi “CULINARY” de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayınlandı. Uluslar arası yemek yarışmalarında ülkemizi başarılı bir şekilde temsil eden Mehmet Yalçınkaya, Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı. 

Üç sezondur Masterchef Türkiye'nin jüri üyeliğini üstlenen Mehmet Yalçınkaya, evli ve iki çocuk sahibi.

ŞEF MEHMET YALÇINKAYA'NIN BAŞARILARI

2008 yılında kurduğu ve kaptanlığını yaptığı EUROTURKCHEFS CULINARY adlı takımla, uluslararası yarışmalara katıldı.
2009 yılında özel istek üzerine özel yatla (Al Mırgab) dünya turuna çıktı. Burada Mıchelın yıldızlı Chef’i olan Fransız Carlos Marshal ile İtalya ve Fransa da çalışmalarda bulundu.

2010 yılında Heds Grup /Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı bünyesinde gastronomi workshopları gerçekleştirdi ve Berlin Film Festivali, Grune Woche I.T.B Turizm Fuarı dahil bir çok uluslararası organizasyonun gala yemeklerini verdi.

2012 yılında Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi oldu.

Editör: TE Bilisim