Çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Konya'da esnaf ile bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, HDP ile yaptıkları ittifaka gelen eleştiriler için, "Nerede yapmışız? Bizim kiminle ittifak yaptığımız çok açık. Hepsini anlatacağız." ifadelerini kullandı. CHP'nin terörle ve teröristlerle ilişki olmadığını belirten Öztrak, "Burası Atatürk'ün partisi. Milli birliğin, beraberliğin partisi. Biz bu memlekette savaş meydanlarında bayrak, ezan demişiz, bu cumhuriyeti kurmuşuz." dedi.

Zafer Meydanı'ndaki esnafın sorunlarını dinleyen Öztrak, taksicilerle sohbet etti.

"HDP İLE İTTİFAKI BIRAKIN"

CHP'ye oy verdiğini söyleyen bir taksicinin, "Çok çalışmalısınız. Yıllardır CHP'ye oy veriyorum ama boşa gidiyormuş gibi geliyor. Şu ittifak olaylarını bir bıraksanız. İnşallah bu seçimde göreceğiz, tek başına mı çıkacaklar, başkalarıyla mı göreceğiz." diyerek tepki gösterdi.

"CHP'NİN TERÖRLE İLİŞKİSİ OLAMAZ"

Öztrak, söz konusu tepkiye, "Başkasına da anlatın; bu partinin hiçbir terörle teröristle ilişkisi olamaz. Burası Atatürk'ün partisi. Milli birliğin, beraberliğin partisi. Biz bu memlekette savaş meydanlarında bayrak, ezan demişiz, bu cumhuriyeti kurmuşuz." diyerek yanıt verdi.

"BİZİM KİMİNLE KOALİSYON YAPTIĞIMIZ BELLİ"

Başka bir taksicinin ise "Bunu arkadaşlara söylüyorum da 'niye HDP ile koalisyon yapıyorsunuz' diyorlar." sözleri üzerine Öztrak, "Nerede yapmışız? Hep beraber anlatacağız. Bizim kiminle koalisyon yaptığımız belli." ifadelerini kullandı.

"İTTİFAKIMIZ ÇOK AÇIK"

Bir gazetecinin, bazı vatandaşların CHP'nin HDP ile ittifak yaptığı yönündeki iddialarını hatırlatarak, görüşlerini sorması üzerine Öztrak, şunları kaydetti:

"Bizim kiminle ittifak yaptığımız belli. Kimseden gizli saklı bir şeyimiz yok. İttifakımız çok açık, İYİ Parti ile. Genel Başkanımız da bunu söylüyor. Seçimde kiminle ittifak yaptığımız belli. Onun dışında tabii ki sandıkta AK Partili, MHP'li, HDP'li seçmenle de ülkede başka partilere oy vermiş kim varsa hepsinin oylarına talibiz. Orada ittifak yapmak isteriz. Seçmenimize saygımız büyüktür, hepsinin oyuna talibiz."

Editör: TE Bilisim