2021 YKS sonuçları ne zaman açıklanır? Sorusu arama motorlarında sıkça araştırılmaya başlandı. 2 milyonun üzerinde öğrencinin üniversiteye girebilmek için yarıştığı YKS dakikalar öncesinde başladı. YKS 2021 sonuçları, sınav için hazırlıklarını tamamlayan gençler tarafından araştırılır oldu. Öğrenciler AYT, TYT ve YDT sınavları için araştırmaya koyuldu. Veliler ve öğrenciler 2021 YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, TYT, AYT, YDT sonuçları ne zaman açıklanacak diye araştırıyor. Peki, 2021 YKS sonuçları ne zaman açıklanır? İşte YKS’nin sonuç tarihi!

2021 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM'nin resmi web sitesinde yayımladığı kılavuz üzerinden merak edilen 2021 YKS sınavı üzerinden dair tüm sorular ve cevaplar netleşti!

Bugün gerçekleşen YKS sınavının sonuçları 4 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak. YKS sonuç ekranı ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden erişime açıldığında haberimizde yayınlanacak.

4 Ağustos'ta erişime açılacak olan sınav sonuçlarının ardından yeterli puan alan üniversite adayları okul tercihlerini gerçekleştirecek.

2021 TYT BARAJI KAÇ?

YKS'de baraj olarak adlandırılan alt sınırı geçemeyen adaylar üniversitelere girmeye hak kazanamıyor. Adayların 2021 TYT barajını geçebilmek için en az 150 puan almaları gerekiyor. Lisans programlarına yerleşmek isteyen adayların ise ilgili programın türünde en az 180 puan almış olması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim