YKS ve TYT 2021 tercihleri ne zaman başlayacak? Üniversite tercihleri hangi tarihte? Soruları üniversite adayları tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. 2 milyon 607 bin 903 adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu TYT bugün, AYT ile YDT ise yarın yapılacak. YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih adaylar tarafından merak konusu oldu. ÖSYM, YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili takvimi daha önce paylaşmıştı. Peki, YKS ve TYT 2021 tercihleri ne zaman başlayacak? Üniversite tercihleri hangi tarihte? İşte tüm detaylar haberimizde…

YKS VE TYT 2021 TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS taban puanları henüz açıklanmadı. Taban puanları açıklanır açıklanmaz haberimize ekleyeceğiz. 4 Ağustos'ta YKS sınav sonuçlarının açıklamasının ardından tercihler yapılacak. Daha sonra okulların taban puanlarının belli olması bekleniyor. Adaylara tercihlerini -YÖK Atlas tercih robotu üzerinden tamamlayacak.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ HANGİ TARİHTE?

YKS tercihleri, geçtiğimiz yıl sınavın sona ermesinin ardından 10 gün içerisinde başlamıştı. Bu yıl sınav sonuçlarının 4 Ağustos tarihinde açıklanması beklendiğinden, tercihlerin 14 Ağustos tarihinde başlayabileceği söylenebilir. Ancak ÖSYM'nin sonuçları daha erken tarihte açıklaması halinde ise tercihlerin Ağustos ayının ilk haftasına kayması da beklenebilir.

Editör: TE Bilisim