Sinema ve tiyatro salonları açıldı mı 2021? Salonlar ne zaman açılıyor? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Yeni normalleşme kararlarının ardından sinema ve tiyatroların akıbeti merak ediliyor. İçişleri Bakanlığı 1 Temmuz sonrası normalleşme süreci hakkında yeni bir genelge yayınladı. Geçtiğimiz haftalarda esnetilen pek çok yasağın 1 Temmuz’dan itibaren tamamen kaldırılacağı duyurulurken, sinema salonları açıldı mı, sinemalar tiyatrolar açık mı diye merak ediliyor. Peki, Sinema ve tiyatro salonları açıldı mı 2021? Salonlar ne zaman açılıyor? İşte tüm detaylar haberimizde…

SALONLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile 1 Temmuz sonrasına ilişkin kararlar belli olurken sinema salonlarının açılacağı tarih de netleşti. Sinema salonları ve tiyatrolar açıldı mı, açık mı sorusuna yanıt arayan pek çok kişi genelgeyi inceliyor. Kovid-19 tedbirlerine ilişkin güncellemelerin yer aldığı genelgede, tiyatrolar ve sinemalar ne zaman açılacak, 1 Temmuz'da açılıyor mu gibi sorular da yanıt buluyor.

SİNEMA VE TİYATRO SALONLARI AÇILDI MI 2021?

Kovid-19 tedbirleri kapsamında girilen tam kapanma ve kademeli normalleşme süreçlerinde sinema salonları bulaş riskini önlemek adına kapatılmıştı. Vaka sayılarının düşmesi ve aşılama oranının artması sonucu dün yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile sinema salonlarının 1 Temmuz'dan itibaren açılmasına karar verildi.

Özel ve devlet tiyatroları da sinemalar gibi 1 Temmuz'dan itibaren faaliyete geçecek. Tiyatro ve sinema salonlarında maske ve mesafe zorunluluğu geçerli olacak. Kişiler arası mesafe kuralı gereği salon kapasitesinin yarısı ile hizmet verilecek.

Editör: TE Bilisim