İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Kültür Turizm Müdürlüğü’ne başvurularak çekim izni alınan ve TRT’de yayınlanacak olan dizi için sette kullanılacak silahlar, bir anda Odatv tarafından çarpıtılarak yalan habere dönüştürüldü. Sonrasında da geri adım atılmadı. Odatv, son olarak ‘Kız öğrenci yurdu silah deposu mu? Emniyet suskun” başlıklı yeni bir haber daha yayınladı.

DİZİNİN YAPIMCISI SERT ÇIKTI

Yalan haberciliği sürdüren Odatv’den konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, yayınlanan son skandal haberin ardından dizinin uygulayıcı yapımcısı Muhammet Erkam’dan açıklama geldi. Erkam, “Kız öğrenci yurdu silah deposu mu? Emniyet suskun” skandal haberin tam bir komedi olduğunu söyledi. Erkam, “Oyuncak silahın izni mi olur? Plastik silahlar için emniyetten izin almaya kalkarsak plastik, oyuncak ve aksesuar silahı satan bulunduran herkesin emniyetten izin alması gerekir. Mahalleden oyuncak silahla oynayan çocukların emniyetten izin alması gerekir” dedi.

Odatv, KADEM Vakfı’na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’nda kurulan dizi setine ait oyuncak silahları algı operasyonuna başvurarak, ‘yurttan silah taşınıyor’ diye servis etmişti. Aynı haberde silahların fotoğraflarını paylaşmakla kalmamış, sözde askeri uzmanların görüşlerine yer vermişti.

SÖZDE UZMANLAR KONUŞTURULDU

Sözde askeri uzmanlar, fotoğraflarda görünen silahların G3 piyade tüfeği, M4 piyade tüfeği, AK-47 saldırı tüfeği olduğunu savunmuştu. Ülke basın tarihine kara leke olarak geçen skandal haberde, “Silahların gerçek olup olmadığının konusunda ise askeri uzmanlar bir silahın ele alınmadan gerçek olup olmadığının net bir şekilde tespit edilemeyeceğini belirtirken fotoğrafta yer alan ‘özel ayrıntılar’ nedeniyle silahların gerçek olduğunu düşündüklerini söyledi” ifadelerine yer verilmişti. Skandal haberin ardından çok geçmeden TRT için çekilen bir diziye ait oyuncak silahlar olduğu ortaya çıkmıştı. Dizi ekibinde yer alan isimler birer birer sosyal medya hesaplarından konunun gerçek dışı olduğunun altını çizmişti.

Editör: TE Bilisim