Yunanistan’ın göçmenlere yönelik insanlık dışı muamelesi bir kez daha gözler önüne serildi. Türkiye’ye gönderilmek istenen 42 göçmen ölümden döndü. Göçmenleri ölüme terk eden Yunanistan bununla yetinmeyip 12 göçmene işkence edip çıplak bıraktı. Uluslararası hukuku hiçe sayan Yunanistan’ın insanlık dışı bu uygulamasına karşısında Avrupa üç maymunu oynuyor.

YİNE EL UZATAN TÜRKİYE OLDU

Konuya ilişkin açıklama ise yine Türkiye’den geldi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Yunanistan tarafından dövülen ve yasa dışı yollarla Türkiye’ye gönderilmek istenen 42 göçmenin kurtarıldığını duyurdu.

MSB’den yapılan açıklamaya göre Yunan güçlerin, kıyafetlerini çıkararak dövdüğü 42 göçmenin Edirne sınırında Valilik tarafından geçişlerine izin verildi.

ÇIPLAK BIRAKILDILAR

Göçmenler, Yunanistan'da yakalandıktan sonra kendilerine yemek ve su verilmediğini, sert şekilde davranıldığını, tamamen kıyafetleri çıkarılıp Türkiye'ye zorla dövülerek gönderildiklerini söyledi. Göçmenler, Edirne İl Jandarma Komutanlığına teslim edildi.

YUNANİSTAN TERÖR HAMİSİ

Yunanistan,  Türkiye’ye karşı başta  PKK ve FETÖ olmak üzere çok sayıda terör örgütünü himaye etmeye devam ediyor.

Avrupa’nın orta yerinde terör kamplarına izin veren Yunanistan’da PKK’nın varlığı 1980'li yıllara kadar dayanıyor.

FETÖ’cü teröristler ise darbe girişiminin ardından sınırdaki iş birlikçileri aracılığıyla Yunanistan’a sığınıyor.

Yunan hükümeti teröristleri barındırdığı kampları her ne kadar göçmen kampı olarak lanse etse de kamuoyuna yansıyan görüntüler bölgenin terör kampı olduğunu ortaya koyuyor.

Ayrıca terörle iş birliği yaparak himaye eden Yunanistan’ın umut yolcuları olan göçmenlere karşı olan tavrına tepkiler sürüyor.

Editör: TE Bilisim