Antalya'nın Elmalı ilçesinde iki kardeşin istismarı davasına ilişkin mağdur çocukların avukatı canlı yayından soruları yanıtladı.

Elmalı’daki istismar davasına ilişkin avukat Yadigar Gedik Toy, çocukların şu an babaannelerinde ve aynı zamanda da devlet korumasında olduğundu ifade ederek psikolojik olarak destek aldıklarını söyledi.

DELİL KARARTMA İHTİMALİ

Mağdur çocukların güvende olduğunun yanı sıra çocukların annesine kısıtlama kararının olmadığını ve anne ile çocukların rahat bir şekilde görüşmesinde bir mani olmadığını bu nedenle çocukların etkilenmesi ile delil karartma gibi bir ihtimalin de söz konusu olduğunu söyledi.

TANIKLARIN ÇELİŞKİLİ İFADELERİ

Mağdur çocukların çizdikleri resimlerin olayla ilgili olduğunu söyleyen Toy, “Çizimler doğru. Zaten çizimler bizler tarafından dosyaya aksettirildi. Çizimlerle ilgili adli tıp raporu alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun “çocukların beyanlarına itibar edilebilir” şeklinde bir raporu var. Yine soruşturma aşamasında Adli Tıp Kurumu’nun çocukların istismara uğradığı ile ilgili bir adli tıp raporu daha var. Bunların hepsi dosyadaki çocukların lehine olan deliller. Sanıkların bildirdiği 4-5 tane tanıklar var. Bu tanıkların her birinin beyanları birbiriyle çelişkili. Bu da mağdur çocukların lehine olan delillerden bir tanesi.  Biz tutuklamaya yeterli delillerin olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

SADECE 2 AY TUTKLU KALMIŞLAR

Başsavcılıktan Bakanlığa kadar tutuklanma talebinin olmasına rağmen sanıkların serbest bırakılmasına dair sorulan soruya yanıt veren Toy, “Sanıkların tutuklu kaldıkları sürenin yeterli olduğuna dair 5 Ocak 2021 tarihli celsede kısa bir gerekçe var. Bu gerekçe ile serbest bırakılıyorlar. 16 Ekim 2020 tarihi itibariyle tutuklanıyorlar. 5 Ocak 2021 tarihinde tahliye ediliyorlar. 2 aylık bir süre ağır ceza mahkemesi tarafından tutukluluk hali için yeterli görülüyor.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim