YKS 2021 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Soruları arama motorlarında ve sosyal medyada gündem olunca YKS üniversite sınavı sonuçları tarihi ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Milyonlarca öğrenci YKS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. ÖSYM TYT - AYT YKS sonuçları için hazırlıklarını tamamlıyor. Bu sene sürpriz olmazsa ÖSYM YKS sonuçlarını 4 Ağustos'ta açıklayacak. Peki, YKS 2021 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte YKS üniversite sınavı sonuçları tarihi ile sonuçları sorgulama ekranı ile ilgili tüm bilgiler burada...

YKS 2021 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sınav sonuçları 4 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

YKS BARAJ PUANI KAÇ?

TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilmek için TYT’de 150 ve üzeri puan almak gerekmektedir. SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde 180 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim