Antalya Elmalı'da iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan anne Merve Akman ve üvey baba Rahmi Akman'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. İnfial yaratan olayla ilgili son olarak çocukların öz babası açıklamalarda bulundu.

BABA OLAYI DAVA SÜRECİNDE ÖĞRENDİ

Ulusal bir kanalın canlı yayınına bağlanan baba, Çocuklarının yaşadığı korkunç olayı başta anlayamadığı, çocuklarına baskı altında rol yaptırıldığını iddia etti.

“Kimseye zarar vermemem için başta benden gizlendi” diyen baba, olayı dava sürecinde öğrendiğini söyledi. Çocuklarını sık sık görmeye gittiğini belirten baba “Her gidişimde çocuklarımın gözlerinde şiddeti, korkuyu ve istismarı görüyorum” dedi. Çocukların yalan söylediği yönündeki iddialara ise “çocuklarım yalan söylemiyorlar, onlara güveniyorum” sözlerinde bulundu.

BABAANNEDEN ÇOCUKLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Babanın açıklamalarından sonra konuşan babaanne, "Zeytin tanesine hasret kalmışlar, onu tabağın altına sakladılar" dedi.

Çocukların annelerinden şiddet gördüğünü öne süren babaanne, "Çocuklar tablo ile hortum ile dövülmüş. Bu çocuklara hırsızlık yaptırılmış. 'Bizi balkona kitlediler, kardeşimle ıslandık' diye bana anlattılar" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim