Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Sakarya İl Danışma Toplantısında konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarında ilk 6 ayda ihracattaki başarıya dikkat çekti.

"BUGÜN AÇIKLANAN İHRACAT RAKAMLARI TÜRKİYE'NİN DİNAMİZMİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU"

"Bir yandan şehirlerimizi güzelleştirirken bir yandan yol, enerji konut projelerini devreye alıyoruz. Onca saldırıya rağmen ekonomik istikrarı korurken üretim ve sanayide rekor kırıyoruz. Bugün açıklanan ihracat rakamları Türkiye'nin dinamizmini bir kez daha ortaya koydu. Geçen yılın aynı dönemine göre ihracatımız 19.8 milyar dolara yükseldi."

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

" YENİ BİR REKORA KOŞUYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı "Bay Kemal sen vergi memuruydun değil mi? Hesaptan anlıyorsan ben sana rakamları veriyorum. 6 aylık ihracatımız ise geçen yıla oranla yüzde 40'ı aşarak 105 milyar doları buldu. 12 aylık dönemde de 199 milyar 560 milyon dolar gibi rekor bir seviyeyi yakaladık. Yıl sonunda biz inşallah rekoru kıracağız. Üreterek, ihraç ederek Türkiye'nin gücüne güç katan tüm firmalara teşekkür ediyorum. Vicdanı olan herkes eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkı görüyor. " dedi.

Editör: TE Bilisim