İbrahim Seçkin Talaş / Özel Haber

CHP’nin ve ona yakın medyanın yalan siyaseti ve haberciliğiyle toplum mühendisliğine soyunması son günlerde işin farklı boyutlara ulaşmasına yol açtı. Özellikle YKS öncesinde milyonlarca adayın hayallerine gölge düşüren ‘Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi’ yalanı ise kirli planın bambaşka boyutlara ulaştığını göstergesi oldu.

AHLAK GEÇERLİ OLMAMAYA BAŞLADI

Topluma yalan enjekte ederek, algı operasyonuyla iktidar hevesi güden CHP, içeriden ve dışarıdan aldığı destekle, yalan siyasetini kendine yakın medyayla yaymaya devam ediyor. T24 ve ODA TV skandalları halen devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yalan siyasetini sürdürmeye dönük söylemleri Türkiye’de siyasi ahlakın zedelenmesine neden oluyor.

CHP’nin inşa ederek mühendisliğine soyunduğu yalan siyaseti ve haberciliğine ilişkin GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş ve OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir ile konuştuk. İhsan Aktaş, yalan siyaseti ve haberciliğinin toplumda bir karşılığının olmadığını belirterek, iddiaların sürdürülmesinin ahlakın siyasi partiler tarafından geçerli olmamaya başladığını söyledi.

Aktaş, “CHP ortaya attı, kendi seçmenin cazip gelebilir bu iddia. Zaten bir önyargısı vardır kişinin Arap coğrafyasına, Körfez ülkelerine ya da zaten mesafelidir. Yani konunun arkası da çoğu zaman yalan çıkıyor. Siz yalan beyanı meşru sayarsanız sokaktaki adam keyfine göre kullanır. Asıl olan toplumun kanaat önderlerinin topluma önderlik etmesi ve dürüstlüğü, ahlakı, erdemi vaaz etmesi lazım” dedi.  OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir ise bu tür haberlerle bir şekilde olumsuz algı oluşturulmaya çalışıldığının altını çizerek, “Sadece hükümet de değil ülkeyi de sıkıntıya sokabilecek bir dizi paylaşımdan bahsediyoruz aslında” dedi.

Editör: TE Bilisim