Çiftlikbank adı altında yaptığı dolancdırıcılıkla binlerce kişinin parasını gasp eden Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın bu gece İstanbul'a getiriliyor. Kamuoyunda günderce gündemi meşgul eden Mehmet Aydın kaç yıl ceza aldı, kaç yıl hapis yatacak sorularıysa merak ediliyor. Peki, yaklşık 4 bin kişinin davacı olduğu olayda Tosuncuk kaç yıl ceza aldı? Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın kaç para çaldı ve kaç yıl hapis yatacak?..

Tosuncuk kaç yıl ceza aldı? Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın kaç para çaldı ve kaç yıl hapis yatacak?

Çiftlikbank'ın CEO'su Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın Brezilya'da teslim olmuştu. Brezilya makamlarınca "Türkiye'ye iade" kararı alınmasının ardından şahsın yurda getirilmesine yönelik çalışmalar başlatıldı ve Türkiye'den 3 polisten oluşan özel ekip Brezilya'ya gitti.

Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı 'Tosuncuk olarak bilinen Mehmet Aydın'ı bu sabah 09.50'de alındı. Bu akşam Mehmet Aydın'ı getirecek olan uçak 22.30'da Türkiye'de olacak.' dedi.

CNN Türk televizyonuna canlı yayında açıklamalarda bulunan Avukat Zafer İşeri, Mehmet Aydın'dan şikayetçi olan 4 bine yakın şahıs bulunduğunu, bu şahısların her biri nitelikli biçimde dolandırıldıkları iddiasında olduklarından ötürü rakamsal açıdan 22.000 23.000 yıl hapis cezası gibi insan ömründe gerçekleştirilemeyecek bir ceza miktarı ile yargılandığını belirtti.

Kişi ömrünün sınırlı olmasından mütevellit infaz yasalarıdüzenlenerek bu tür suçlarda birden fazla kişinin dolandırılması ve böyle astronomik bir ceza miktarı ortaya çıkması durumunda ise 32 yıllık "1" hapis cezasıyla sınırlandırıldığını aktardı.

İşeri'nin açıklamasına göre, Mehmet Aydın'ın yargılaması neticesinde mahkeme tarafından suçluluğu ispat edildiği ve hüküm verildiği takdirde 32 yıl kadar hapis yatması söz konusu.

Çiftlikbank olayında Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın kaç para çaldı?

Mehmet Aydın, Çiftlikbank aracılığıyla 132 bin 222 kişiden topladığı 1 milyar liranın yarısı yani 500 milyon lirası ile ortadan kaybolmuştu. Bununla birlikte, Mehmet Aydın’a 4-5 farklı hesap üzerinden düzenli olarak aylık 150 bin dolardan fazla (yaklaşık 1 milyon TL) para geldiği tespi edilmişti.

16 Mart 2021 tarihinden bu yana firari olan ve kırmızı bültenle aranan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, Sao Paulo’da yetkililere teslim olmuştu.

Tosuncuk neden teslim olduğunu açıkladı. İşte ilk ifadesi... haberini okumak için TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim