İYİ Parti'de Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan geçtiğimiz gün Milli Görüş hareketinin ve Saadet Partisi'nin kurucu lideri merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı hedef alarak skandal ifadeler kullandı.

ERBAKAN’I HEDEF ALMIŞTI

Türkkan, Kanal İstanbul’u eleştirmek için yaptığı konuşmasında proje kapsamında temeli atılan ilk köprünün eski bir proje olduğunu savunarak, “Hafta sonu Kanal İstanbul projesinin temelini atıyoruz diye Kuzey Marmara Otoyolu'yla ilgili eski bir projenin köprü temelini attılar. Erbakan çok temel atardı. İş bir ara o kadar ilerledi ki boş tarlaya temeller attılar. Aradan 40 sene geçmiş, aynı hadiselerin devamı bizi üzüyor.” ifadelerini kullanmıştı.

KARAMOLLAOĞLU TEK SÖZ ETMEDİ

İYİ Partili Türkkan'ın bu sözleri Saadet Partisi'nin tabanında rahatsızlığa neden olurken, Temel Karamollaoğlu'ndan henüz hiçbir tepki gelmedi.

Karamollaoğlu'nun bu sessizliği ise parti tabanında tepkilere yol açtı.

İLK TEPKİ AK PARTİ'DEN

Lütfü Türkkan'ın merhum Başbakan Erbakan'a yönelik sözlerine ilk tepki ise AK Parti'den geldi.

Türkkan’ın tepki çeken açıklamalarını gündemine alan AK Parti Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu Türkkan'ın iftira attığına dikkat çekerek "Nasıl ülkemizin kalkınması için canla başla çalışan rahmetli Erbakan Hocamıza iftira attıysanız, tarihimizin en büyük hizmet ve eserlerini aziz milletimize kazandıran Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a da iftira atıyorsunuz Lütfü Türkkan, şahidimiz eserlerimiz ve milletimizdir." dedi.

Editör: TE Bilisim