2 buçuk milyon öğrencinin katıldığı 021 YKS sınavları 26 Haziran Cumartesi ve 27 Haziran Pazar tarihllerinde tamamlandı. ÖSYM tarafından düzenlenen sınavların ardından adaylar 2021 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt aramaya başladı. ÖSYM, hayallerindeki üniversitelerde eğitim görebilmek için heyecanla bekleyen öğrencilerin beklediği 2021 üniversite sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. Peki, Üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? ÖSYM sonuçlar ne zaman açıklanacak (2021)? Bilgiler yazımızda.

Üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? ÖSYM sonuçlar ne zaman açıklanacak (2021)?

ÖSYM, 26 Haziran 2021 Cumartesi ve 27 Haziran 2021 Pazar tarihlerinde yapılan 2021 üniversite sınav sonuçlarının 4 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacağını duyurdu.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

2021 YKS baraj puanı kaç?

TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilmek için TYT’de 150 ve üzeri puan almak gerekmektedir. SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde 180 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim