Sabri İşbilen / Özel Haber - Eski Devlet Bakanı CHP’li Mehmet Sevigen, Artı 1 TV için toplanan 40 milyon lira ile ilgili parti yönetimine çağrı yaptı. Sevigen, paranın akıbetinin araştırılması için araştırma komisyonu kurulması ve gerçeklerin açıklanmasını istedi.

Eski Devlet Bakanı CHP’li Mehmet Sevigen, tartışmaların merkezindeki Artı 1 TV’nin kuruluşu için toplanan ve buharlaştırıldığı iddia edilen 40 milyon liraya ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Buharlaştırma tanımının doğru olmadığını, çünkü parayı veren ve alan isimlerin gün yüzüne çıktığını dile getiren Sevigen, Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminin kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

PARA NEREYE GİTTİ?

“Genel merkezin bir komisyon kurması lazım. Ona buharlaştırma dediğiniz zaman çok uygun olmuyor. Verenler belli, alanlar belli. Bu para televizyona gittiyse makbuzları vardır Artı 1 kurulduğu zaman. Parti kasasına girdiyse envanterde gözükmesi lazım. Parti kasasına girmeyip, belediyelere iade ettiyse onun da gözükmesi lazım belediyelerde. Eğer oralara girmiyorsa hazineye gitmesi lazım, devlete.”

ERDOĞAN TOPRAK’A VERDİLER

Bakırköy eski Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ile Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin’in konuya ilişkin açıklamalarını da hatırlatan Mehmet Sevigen, “Ateş Ünal açıkladı, Mustafa bey açıkladı. Mustafa bey benden istediler ben vermedim dedi. Ateş Ünal ben verdim, Erdoğan Toprak’a götürdüm dedi” diye konuştu.

***

‘At izi it izine karıştı’

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek’in 650 milyon liranın nereye harcandığına ilişkin açıklamalarının da unutulduğuna dikkat çeken Sevigen, “At izi it izine karışmış. 650 milyon lira meselesi de karambolde unutuldu. CHP’nin komisyon kurup gerçekleri açıklaması lazım.” ifadelerini kullandı.

Siyaseten seviyesizlik
Mehmet Sevigen, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalan siyasetine sarılmasını da eleştirdi. Durumu “Seviyesizlik” olarak değerlendiren Sevigen, “Kemal bey de araştırmadan söylüyor, üzüldüğüm taraf o. Birisi bir laf söyledi mi hemen koşuyor. İki düşün bir söyle kardeşim. Milletvekillerine sor, danış. Her şeyin böyle üstüne atlamanın bir anlamı yok ki eleştireceğiz diye. Siyaseten seviyesizlik bu. Gele gele bu duruma geldik.” dedi.
Editör: TE Bilisim