Eski CHP Milletvekili Zülfü Livaneli, verdiği bir röportajda Deniz Baykal’a hakkında “Tipik bir Sünni, sağcı, Ankara politikacısıdır. Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmez. Bunu çok sefer kendisi de söyledi, basında çıktı” ifadelerini kullanmıştı.

Zülfü Livaneli’nin CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında yaptığı açıklamalar tepki çekmişti.

“ÇOK ÜZÜCÜ…”

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Livaneli’nin sözlerine karşı Baykal’ın düşüncelerini aktaran CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Baykal’ın “Zülfü Livaneli’nin gerçekdışı iddiaları beni ciddi şekilde üzdü. Böyle bir haksızlığa muhatap olduğum için gerçekten çok üzülüyorum” dediğini aktardı.

Ankara’ya giderek Baykal ile görüşen Sevigen, Deniz Baykal’ın en büyük üzüntüsünün CHP Genel Merkezi’nden hiç kimsenin kendisini aramaması olduğunu söyledi.

ARAYAN OLMAMIŞ!

Sevigen konuya ilişkin “Anlayacağınız en çok vefasızlığa kırgın. Kemal Bey (CHP Genel Başkanı) bir telefon açıp ‘geçmiş olsun’ dememiş. Kendi geçmişini koruyamayan geleceğe nasıl sahip çıkacak?” dedi.

Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Babam konuları değerlendiriyor, sonrasında bir bilgilendirme olacak” dedi.

 

Editör: TE Bilisim