2003'ten bugüne evi olmayan dar gelirli vatandaşları az peşinat, düşük taksit ve uzun vadelerle ev sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ), 1 milyonuncu konutun anahtarını Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sahibiyle buluşturuldu. Ankara Sincan'da gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bugün kollarımızı ülkemizin iki yanına açacağız. Kocaeli'nden Kars'a kadar ülkemizin dört bir yanında tamamlanan konutlarımızın resmi açılışını yapıyoruz.

TOKİ'nin yaptığı bir milyonuncu evi sahibine teslim edeceğiz.

Tüm vatandaşlarımızın huzurla, güvenle, esenlikle evlerinde oturmalarını temenni ediyorum.

"PEK ÇOK ESERİ HİZMETE AÇIYORUZ"

Kentsel dönüşümden tarım köye, sosyal konutlardan deprem dönüşümü ve afet konutlarına kadar pek çok eseri hizmete açıyoruz.

Mimarından işçisine hepsinden Allah razı olsun, ortaya muhteşem eserler çıktı. Buralarda oturacak oturan tüm kardeşlerime Allah mutluluklar versin diyorum.

Özellikle köyden şehre göçün yoğunlaştığı 1950'den sonra ülkemiz çirkin bir yapılaşmanın esiri olmuştur. Burada suçlu olan vatandaşımız değil, gelişmeleri öngöremeyerek gerekli altyapıları kurmayan, destek vermeyen devrin yöneticileridir.,

Avrupa'da yaklaşık bir asır önce başlayan sosyal konut projelerinin insanı kuşatan projeler olduğu söylenemez.

"RAHMETLİ ÖZAL'IN KURDUĞU TOKİ'Yİ YENİDEN CANLANDIRDIK"

Rahmetli Turgut Özal'In kurduğu TOKİ'yi yeniden canlandırdık.

İBB Başkanlığı görevine geldiğimde şehrin iki yakasına örnek şehirler kurmak için projeleri devreye aldık. Ülkemizde 1964-1979 250 bin binada 878 bin konut, 1980-2002 arasında 1 milyon 65 bin binada 4 milyon konut, 2003-2019 arasında 1 milyon 173 bin binada 11 milyon 320 bin konut üretilmiştir. Bu tablo da göstermektir ki, Türkiye'nin konut sorununun çözümünde son 19 yıl kritik öneme sahiptir.

"81 İLE ÇAĞ ATLATTIK"

Erişilemeyen, hizmet götürülmeyen yer bırakmadık, bırakmayacağız. Altyapı ve ulaşımda İstanbul'dan başlayarak 81 ile çağ atlattık.

"HER KESİMDEN VATANDAŞIMIZI EV SAHİBİ YAPTIK"

Yaklaşık 200 milyar liralık yatırımla her kesimden vatandaşımızı ev sahibi yaptık.

TOKİ vasıtasıyla konut, iş yeri, stadyum, hastane, okul, yurt ve spor salonu gibi 24 binin üzerinde tesis inşa ettik.

Elazığ'da yaptığımız 26 bin konutun 14 binini teslim ettik. Türkiye genelinde bitirdiğimiz afet konutu sayısı 70 bindir.

2023 SEÇİMLERİ MESAJI

"Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Bu hizmetlerin devamı için 2023 seçimleri kritik öneme sahiptir. Sizlerden şimdiden 2023 için çalışmaya başlamanızı istiyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim