Delta varyantı yayılmaya devam ediyor. Vakalarda hızlı artışın yaşanmasıyla Avrupa kıtasında 4'üncü dalga alarmı verilmeye başladı. Ülkeler 4'üncü dalgaya hazırlık için harekete geçti.

Delta varyantının hızla yayılması Avrupa ülkelerinde paniğe neden oldu. İngiltere'nin ardından Almanya'da da delta varyantı baskın virüs haline geldi. Fransa'dan "Varyant, yaz tatilini mahvedebilir" açıklaması geldi.

ALMANYA'DA DELTA ETKİSİ

Delta, Almanya’da baskın varyant haline geldi. Robert Koch Enstitüsünün son raporuna göre, yeni vakalar içinde delta varyantının oranı yüzde 37’den yüzde 59’a kadar yükseldiği belirtildi. Haziran başından bu yana her hafta katlanarak artan delta varyantı artık Almanya’daki yeni vakaların 3’te 2’sini oluşturuyor.

"DURUM HIZLA KÖTÜLEŞİYOR"

Delta varyantından etkilenen ülkeler arasında Fransa'da yerini aldı. Fransa'da delta varyantının vakalardaki oranı yüzde 40'a ulaştı. 20 ile 29 yaş aralığında vaka sayısı bir hafta içinde iki katına çıktı.

Gelişmeler üzerine güvenlik zirvesi toplandı. Fransız hükümeti "Varyant yaz tatilini mahvedebilir. 4'üncü dalga riski çok yüksek, durum hızla kötüleşiyor" uyarısını yaptı.

Pazartesi günü yeni kararlar alınması beklenen ülkede, aşı yaptırmayanlara sınırlamalar getirilmesi ve bazı meslek dallarında aşının zorunlu hale getirilmesi masada

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE VAKALAR ARTIYOR 

İspanya'da ise son 4 günde vaka sayısı 32 bine yükseldi. Kapalı alanlardaki gece kulüpleri ve diğer eğlence mekanları hafta sonundan itibaren kapanacak. Açık hava etkinliklerine katılabilmek için virüs negatif test sonuçlarını bildirmek ya da aşı olmak gerekecek.

Portekiz'de ise vakalar 2'ye katlanabilir. Delta varyantı etkisiyle, günlük vaka sayısı 2 bini aşan Portekiz'de vakaların gelecek hafta iki katına çıkması bekleniyor.

NORVEÇ GEVŞEMEYİ ERTELEDİ

Norveç de Avrupa'da olası bir 4'üncü dalgadan endişe eden ülkelerden. Kısıtlamaların temmuzda kaldırılması beklenen Norveç'te nihai karar ağustos ayında alınacak.

Editör: TE Bilisim