PROMASİAD Genel Başkan Ömer Karatemiz, Tanıtım Ürünleri Sektörü ve Basım Sanayi Kamu Tasarruf Tedbirleri Genelgesi hakkında açıklamalarda bulundu.

PROMASİAD (Promosyon ve Matbaa Sanayici İşadamları Derneği)'nden yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

Söz konusu genelge ile atılacak olan adımlar, bazı harcama kalemlerinde tasarrufa gidilmesi ve kamu harcamalarında israfın önüne geçilmesinin amaçlanması; kamu kaynaklarının daha etkili bir şekilde yönetilmesi açısından son derece yerindedir.

Alınan tedbirlerin birçoğu bazı harcamalara sınır getirirken söz konusu harcamaların yapıldığı sektörler bundan doğal olarak olumsuz etkileneceklerdir. Fakat bu sayede kamu finansmanı da ciddi ve disiplinli bir şekilde sürdürülebilme imkanına kavuşacaktır.. Bu çerçeveden baktığımızda her tasarruf bizlere daha az vergi, daha verimli bir kamu yönetimi olarak dönecektir.

"HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUZ"

Ancak, genel bütçe içerisinde ciddi bir yer tutmayan promosyon ve tanıtım ürünleri ile ilgili getirilmiş olan tedbir sınırlama şeklinde değildir. Alınan tedbir, promosyon ve tanıtım ürünleri alımının tamamen durdurulmasıdır. Kamuya hizmet verecek şekilde üretim bandını ve ekibini oluşturmuş sektör firmalarının bir anda müşterisiz kalması anlamına gelebilecek bu uygulamanın sektör firmaları için ciddi sorunlar yaratabileceği tedirginliğini yaşamaktayız.

Söz konusu genelgede bir çok tedbirde olduğu gibi promosyon ürünleri tedariğinde de %20 gibi oransal bir tasarruf hedefinin gelmesi, yan sanayileri ile birlikte yaklaşık üç yüz bin istihdam sağlayan sektörün sürdürülebilirliği açısından yerinde olacaktır. Tanıtım ürünleri ve matbaa sektör temsilcilerinin bu talebini, karar vericilerin dikkate alacağını ve gerekli düzenlemeyi yapacağına inanıyor; genelge ile alınan tedbirlerin hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

PROMASİAD (Promosyon ve Matbaa Sanayici İşadamları Derneği)

Genel Başkan Ömer Karatemiz

Editör: TE Bilisim