ATV ekranlarının sevilen genel kültür ve bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster'in 10 Temmuz 2021 tarihli 941. bölümü yine heyecanlı dakikalara sahne oldu. Kim Milyoner Olmak İster sorularını ilgiyle takip eden seyirciler de, soruları internet ortamında konularla ilgili bilgilere ulaşmak istiyor. ATV kanalında Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumuyla bu akşamki Milyoner yeni bölümde yarışmacıya yöneltilen "1939-1942 arasında başbakan olan Refik Saydam'ın hazırladığı hangi aşı tıp literatürüne geçmiş ve 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı ve Alman ordularında kullanılmıştır?" sorusu da merak konusu oldu. İşte "Refik Saydam'ın hazırladığı hangi aşı tıp literatürüne geçmiş ve 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı ve Alman ordularında kullanılmıştır?" şeklindeki Milyoner sorusu ve doğru cevabı!..

1939-1942 arasında başbakan olan Refik Saydam'ın hazırladığı hangi aşı tıp literatürüne geçmiş ve 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı ve Alman ordularında kullanılmıştır?

A) Çiçek

B) Kabakulak

C) Kızamık

D) Tifüs

Doğru cevap: Tifüs

İbrahim Refik Saydam (8 Eylül 1881, İstanbul - 8 Temmuz 1942, İstanbul), Türk hekim ve siyasetçi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 4. başbakanıdır.

Editör: TE Bilisim