Birleşmiş Milletler raporuna göre dünya üzerinde 690 milyon insan açlıkla mücadele ederken Yeryüzü Doktorları, şiddetli açlığın yaşandığı ülkelerde gerçekleştirdiği birçok çalışma ile yüzbinlerce kişiye muayene ve beslenme tedavisi hizmeti sunuyor. Sunduğu hizmetlerden bir tanesi de Kurban’a vesile olmak olan Yeryüzü Doktorları, Kurban etinin mazlum coğrafyalar için önemini Diriliş Postası’na anlattı.

“KURBAN OLSUN SAĞLIK OLSUN”

16 yıldır profesyonel olarak kurban ibadetini mazlum coğrafyalara taşıyan Yeryüzü Doktorları, bu yıl da Kurban Bayramına kayıtsız kalmadı. Asya’dan Afrika’ya 14 ülkede açlık ve yoksullukla mücadele eden hayırsever doktorların bir araya gelerek kurduğu Yeryüzü Doktorları, “Kurban olsun, sağlık olsun” sloganıyla 14 ülkede mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.

Yeryüzü Doktorları Program ve Operasyonlar Müdürü Sefa Şimşek, hayırseverlerin kurbanlarını “emanet” olarak gördüklerini belirterek bu yıl Kurban operasyonlarının 880 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Bağış yapmak isteyenlerin yyd.org.tr adresini, ya da merkezlerini ziyaret ederek bizzat bağışta bulunabileceklerini kaydetti.

 “BU TOPRAKLARIN İYİLİĞİNİ FARKLI COĞRAFYALARA ULAŞTIRMAK”

Şimşek, yardım etmenin inançlardan öte fıtri ve insani bir olgu olduğuna dikkat çekerek “Hangi dine, değer yargısına mensup olursanız olun fıtratı bozulmamış her insan, muhtaç birini gördüğünde yardım etme ihtiyacı hisseder.” dedi. İslam dinin de bu konuda hassasiyetine değinen Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü:

Müslüman bir coğrafyadan çıkan yardım kuruluşuysanız buranın değerlerini taşıyorsunuz. Yardım faaliyetlerinizi öncelikle insani ve fıtri bir eylemin üzerine bina ediyorsunuz. Buna kendi renklerinizi katıyorsunuz. Yeryüzü Doktorları olarak her faaliyetimizde olduğu gibi Kurban’da da bu toprakların iyiliğini farklı coğrafyalara ulaştırmak üzere yola çıktık.

“4 GÖZLE SENENİN BU DÖNEMİNİ BEKLEYEN İNSANLAR VAR”

Kurban faaliyetleri için aylar öncesinden hazırlıklara başladıklarını söyleyen Şimşek, bağışın yapılmasının ardından 3 gün içerisinde kesimin gerçekleştiğini söyledi. Her Kurban döneminde gittikleri coğrafyalardan çokça hayır dua aldıklarını belirten Şimşek, Et yemek için Müslüm ya da gayrimüslim fark etmeksizin 4 gözle senenin bu dönemini bekleyen insanların olduğunu anlattı. Çok güzel dualar aldıklarını ve çok güzel anlara şahit olduklarını ifade etti.

 “GELEN UÇAK TÜRKİYE’YSE…”

Unutamadığı en güzel anlardan birine de yine bir Kurban dağıtım sırasında Çad’da şahit olan Şimşek, sözlerine son vererek anısını şöyle anlattı:

Çad özellikle diğer Afrika ülkelerinden göçmen zengini olan ve yoksullukla mücadele eden bir ülke. 2017 yılında Çad’ın Sido bölgesinde yapılan adakların kesimi için saha ziyaretindeydik. Yoksulluğun hat safhada olduğu coğrafyalarda otelde kalmak pek mümkün olmuyor ve bölge halkının sizlere açtığı yerlerde kalmak zorundasınız. Sido’da nasıl kalacağımızı düşünürken, bölge halkının kanaat önderi bizleri o kadar güzel karşıladı ki bizlere “Şuradan bir uçak geldiği zaman Türkiye’den gelmiştir diye heyecanlanıyoruz. Siz geç bile kaldınız.” dedi. Hiç unutamıyorum.

Editör: TE Bilisim