Diriliş Postası / Röportaj

15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Bağcılar Belediyesi hem şehitleri anmak hem de halkın birlik ve beraberlik içinde yazdığı destanı hatırlatmak amacıyla dört gün sürecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Günü Programı hazırladı. Etkinliklerin açılışı Bağcılar Belediyesi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Milli İrade Dalışı-2” ile başladı. Beylerbeyi’ndeki Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü önünde gerçekleşen programda Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda eğitim gören işitme, süreğen, görme, fiziksel ve zihinsel engelli kursiyerler ile 15 Temmuz gazileri bir araya geldi. Programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Orhan Barda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz de iştirak etti.

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL”

15 Temmuz’un bu neslin yaşadığı en ağır darbe girişimi olduğunu söyleyen Lokman Çağırıcı, “Bu ülke geçmişte çok darbe yaşadı ama en ağırını 15 Temmuz’da yaşadı. Bu ülkenin ekmeğini yiyenler, gıdasıyla beslenenler maalesef ihanet girişiminde bulundular. Ama Türkiye eski Türkiye değildi. Bu millet Menderes’in acısını unutmamıştı ve O’nun acısını 15 Temmuz’da darbecilere karşı almış oldular. dedi

TAKSİCİLERDEN VEFA KONVOYU

Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen “15 Temmuz Taksi Vefa Ödülleri ve Vefa Konvoyu” isimli programda ise taksiciler bir araya geldi. Alana toplanan taksiciler, araçlarıyla 15 Temmuz koreografisi oluşturdu. Programda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, “O gece Türkiye’nin her bir yerinde milletimiz
kendi iradesini, vatanını müdafaa etmek için meydanlara dökülmüşlerdi. Bağcılar da bunun en başında yer alıyordu. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Çünkü biliyoruz ki, unutursak Allah muhafaza aynı yerden bir daha vuruluruz.” dedi.

Şehit aileleri ve gaziler ziyaret edilecek

Bugün gündüz saatlerinde “Hafıza 15 Temmuz Müzesi” ziyaret edilecek, akşam ise Bağcılar Meydan’da Esat Kabaklı konseri düzenlenecek. Etkinliklerin son günü 15 Temmuz Perşembe ise önce 15 Temmuz şehitleri Muhammet Ambar ile Ramazan Sarıkaya’nın kabirleri, ardından da şehit ailesi ve gaziler ziyaret edilecek. Aynı gece Bağcılar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutulacak. Saat 20.00’de başlayıp sabaha kadar sürecek nöbette Kuran-ı Kerim tilaveti, dua, sala ve belgesel gösterimi de yer alacak.

Editör: TE Bilisim