Şehade İbrahim / Özel Haber

Birleşmiş Milletler raporuna göre, dünya üzerinde 690 milyon insan açlıkla karşı karşıya. Şiddetli açlığın yaşandığı ülkelerde birçok çalışma yapan Yeryüzü Doktorları, yüz binlerce kişiye muayene ve beslenme tedavisi hizmeti sunuyor. 16 yıldır vekalet alarak kestiği kurbanları mazlum coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine dağıtan Yeryüzü Doktorları, bu yıl da aynı hizmet için kolları sıvadı. Kurban Bayramı’na kayıtsız kalmadı. Yeryüzü Doktorları, “Kurban olsun, sağlık olsun” sloganıyla 14 ülkede kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

HİSSE BEDELİ 880 LİRA

Yeryüzü Doktorları Program ve Operasyonlar Müdürü Safa Şimşek, hayırseverlerin kurbanlarını emanet olarak gördüklerini belirterek bu yıl bir hisse bedelinin 880 TL olarak belirlendiğini aktardı. Şimşek, bağış yapmak isteyenlerin yyd.org.tr adresini, ya da merkezlerini ziyaret ederek bizzat bağışta bulunabileceklerini kaydetti.

4 GÖZLE SENENİN BU DÖNEMİNİ BEKLİYORLAR

Kurban faaliyetleri için aylar öncesinden hazırlıklara başladıklarını söyleyen Şimşek, bağışın yapılmasının ardından 3 gün içerisinde kesimin gerçekleştiğini söyledi. Her Kurban döneminde gittikleri coğrafyalardan çokça hayır dua aldıklarını belirten Şimşek, et yemek için Müslim ya da gayrimüslim fark etmeksizin 4 gözle senenin bu dönemini bekleyen insanların olduğunu anlattı. Çok güzel dualar aldıklarını ve çok güzel anlara şahit olduklarını ifade etti. 

Türkiye’den geldiğimizi tahmin ettiler’

Unutamadığı en güzel anlardan birini de yine bir kurban dağıtımı sırasında Çad’da yaşadığını anlatan Müdür Safa Şimşek, “2017 yılında Çad’ın Sido bölgesinde yapılan adakların kesimi için saha ziyaretindeydik. Yoksulluğun hat safhada olduğu coğrafyalarda otelde kalmak pek mümkün olmuyor ve bölge halkının sizlere açtığı yerlerde kalmak zorundasınız. Sido’da nasıl kalacağımızı düşünürken, bölge halkının kanaat önderi bizleri çok güzel karşıladı ve bizlere ‘Şuradan bir uçak geldiği zaman Türkiye’den gelmiştir diye heyecanlanıyoruz’ dedi. Hiç unutamıyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim