Anadolu’nun kınalı kuzuları 15 Temmuz 2016 günü Çanakkale’den miras aldıkları ruhla vatan toprağına kasteden hayâsız akına iman dolu göğüslerini siper ettiler. FETÖ ihanet şebekesinin Milletin Meclisi’ni, kışlasını, polisini bombaladığı, millete kurşun sıktığı saatlerde sokağa dökülerek kanlarıyla 21. yüzyılın destanını yazdılar. Şehadete koşan yiğitler arasında 15-17 yaşında eroğlu erler de vardı.

ŞEHADETE KOŞTULAR

İstanbul'da garsonluk yapan Mahir Ayabak daha 17 yaşındaydı. İşyerinden çıkarken darbeyi duyunca soluğu Atatürk Havalimanı’nda almıştı. Aynı yaştaki Abdullah Olçok Boğaziçi Köprüsü’nde ki darbecilerin karşısına cesurca dikildi ve Babası Erol Olçok ile birlikte kalleş mermilerin hedefi oldu.

TUNÇ YÜREKLİ YİĞİTLER

Şehit Halil İbrahim Yıldırım, daha 15 yaşındaydı ama darbeyi duyunca Bayrampaşa Emniyet Müdürlüğü’nün önüne koştu. Bir kurşun sesiyle yere yığılan Yıldırım, babasının kucağında şehadet şerbetini içti. Engelli anne babanın oğlu 16 yaşındaki Engin Tilbaç milletin tankıyla hainler tarafından ezilerek şehit edildi. DNA testiyle kimliği tespit edilebildi.

İŞGALCİLER DİZE GELDİ

Kahpe kurşunlara, üzerlerine sürülen tanklara meydan okuyan yiğitler, Malazgirt’ten İstanbul’un fethine, Kut’ül Amare’den Çanakkale’ye ve Kurtuluş Savaşı’na kadar uzanan şanlı tarihimize yeni bir destan hediye ettiler. Batılı sömürgecilerin boyunduruğuna rıza göstermeyen bu korkusuz ruh, ‘Türkiye’nin Dirilişi’ne imza atmaya ve Anadolu’nun destanını yazmaya devam edecek.

***

O Erler Ki!

O erler ki, gönül fezasındalar,
Toprakta sürünme ezasındalar.

Yıldızları tesbih tesbih çeker de,
Namazda arka saf hizasındalar.

İçine nefs sızan ibadetlerin,
Birbiri ardınca kazasındalar.

Günü her dem dolup her dem başlayan,
Ezel senedinin imzasındalar.

Bir ân yabancıya kaysa gözleri,
Bir ömür gözyaşı cezasındalar.

Her rengi silici aşk ötesi renk;
O rengin kavuran beyzasındalar.

Ne cennet tasası ve ne cehennem;
Sadece Allah’ın rızasındalar.

Necip Fazıl Kısakürek

-

Editör: TE Bilisim