27 MAYIS, 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerinin mimarı ABD, 15 Temmuz darbe girişiminin temellerini 2013'te DEAŞ terör örgütünü Suriye ve Irak'ta sahaya sürerek attı. DEAŞ, ABD'nin bölgeye müdahale etmesini sağlamasının yanısıra, PKK'ya Irak'tan Akdeniz'e kadar uzanan bir terör koridoru oluşturması için oluşturulan bir aparattı.

1 AY ÖNCE TEHDİT ETTİLER

DEAŞ ve PKK, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi bombalı saldırılarla Türkiye'yi kana buladı. Amerikan güdümündeki FETÖ-PKK-DEAŞ koalisyonunun amacı Türkiye'de darbe zemini oluşturmaktı. Nitekim ABD eski Başkanı Geroge Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı John Hanna, 15 Temmuz'dan 1 ay önce Foreign Policy’de yayınlanan makalesinde “ABD’nin Erdoğan’la er ya da geç hesaplaşma zamanı gelecek” ifadesiyle Beyaz Saray'ın darbe planladığını açık açık duyurmuştu.

1 NUMARA BARKEY

Amerika, FETÖ eliyle oluşturduğu, TSK yapılanmasını kullanarak gerçekleştirdiği 15 temmuz darbe girişimini İstanbul’dan yönetti. ihanet üssü İngilizlerin 1919 yılında karargah olarak kullandığı Büyükada’daki bir oteldi. ABD darbeyi İstanbul'da CIA ajanı Henry Jack Barkey ile yönetti. Barkey'in dışındaki diğer kilit isimde CIA'nın eski Türkiye masa şefi, FETÖ'nün akıl Graham Fuller'di.

PENSILVANYA YAZILI ÇAN

ABD'nin İstanbul’daki 1 numarası Barkey, darbenin başarısız olmasının ardından ayrıldığı otelin resepsiyon bankosuna pensilvanya yazılı bir çan bıratı. Pensilvanya, fetö’nün ihanet yuvasıydı, mesaj çok netti.

ADİL ÖKSÜZ İLE BİRLİKTE HAREKET ETTİ

Barkey’in darbe faaliyetleri sadece 15 tem muz gecesindeki eylemleriyle sınırlı değildi. Barkey, darbe giden süreçte her aşamanın aktörüydü. Barkey, Akıncı Üssü'nde darbeyi yöneten FETÖ'nün TSK imamı Adil Öksüz ile birlikte hareket etti. Ayrıca 15 Temuz'da Soros ve Osman Kavala'nında rolü hala karanlık nokta. Zira FETÖ'nün örgüt elemanlarına darbe mesajı verdiği reklam filminden 1 ay sonra George Soros İstanbul'a gelmiş, Osman Kavala ile görüşmüştü. Bu görüşmeden sadece 9 gün sonra Adil Öksüz, FETÖ elebaşını Pensilvanya’da ziyaret etmişti. Öte yandan Henry Barkey ile Adil Öksüz 2016’nın Mart ayında Adana’da bulunmuş, Öksüz, 17 mart’ta darbeyi görüşmek üzere yine Pensilvanya’nın yolunu tutmuştu.

Editör: TE Bilisim