AK PARTİ Grup Başkanvekili Cahit Özkan, ülkeyi işgal girişimi olan 15 Temmuz'un, vatan ve millet düşmanlarının hain emellerinin, cennet vatanımızın üstünde tüten en son ocak sönmeden hayat bulamayacağının ifadesi olduğunu belirtti. Özkan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin, siyasi tarihteki "en alçak, sinsi ve kalleş saldırılardan olduğunu" belirtti.

İSTİKLAL ATEŞİ HARLANDI

Türkiye'yi işgal girişimi olan 15 Temmuz'un, bir asır önce vatan topraklarının dörtte üçünü kaybederek Cumhuriyeti kuran aziz milletin, bir daha aynı felakete izin vermeyeceğini tüm dünyaya yeniden ilan ettiği tarih olduğunu kaydeden Özkan, “Vatan ve millet düşmanlarının hain emellerinin, cennet vatanımızın üstünde tüten en son ocak sönmeden hayat bulamayacağının ifadesidir” değerlendirmesinde bulundu. “15 Temmuz'un, artık tamamen sönüp gittiği düşünülen istiklal ateşinin küllerinin yeniden harlandığı gün” olduğunu vurgulayan Özkan, bu darbe girişiminin, milleti yıldırmak bir yana azmini kamçıladığına işaret etti.

KUTLU YÜRÜYÜŞ DURMAYACAK

ÖZKAN, şunları kaydetti: “İstiklal ve istikbalimize gölge düşürmek için darbe girişimi dahil her yola başvuranlara, diyoruz ki; bizleri bölemeyeceksiniz. Bizlere diz çöktüremeyeceksiniz. Gücü tarihten alan aziz milletimizin, bir çınar gibi yeniden ayağa kalkışı karşısında şaşkınlığa uğrayanlara diyoruz ki; başaramayacaksınız. Bu kutlu yürüyüşü durduramayacaksınız. 15 Temmuz gecesi şehadet mertebesine ulaşan kahramanlarımıza ve bu vatan için toprağa düşmüş tüm aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum.”

Editör: TE Bilisim