Türkiye'de halk iradesini hedef alan FETÖ'cü hainlerin darbe girişimi Türk halkının devreye girmesiyle başarısızlıkla sonuçlandı. Yabancı güçlerin fonladığı örgütün akamete uğratılmasının ardından Türkiye'yi hedef alan FETÖ'cü hainler tek tek yakalanarak yargı önünde hesap veriyor. Darbenin başarısız olmasıyla yurt dışına firar edenlerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. İşte FETÖ'nün yönetim kadrosu ve darbe girişimi ile Türkiye hedef alanların listesi.

KIRMIZI LİSTE

Fetullah GÜLEN: FETÖ terör örgütünü kurarak 15 Temmuz 2016'da Hain Darbe Girişimi’ni gerçekleştiren terör örgütünün elebaşı. ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bulunuyor.

Cevdet TÜRKYOLU: FETÖ’nün kasasını tutan Türkyolu, milyonlarca doları bulan kaynakları örgüt elebaşı Gülen'in talimatlarına göre çeşitli alanlarda ticari işlere yönlendiriyor. Elebaşı Gülen'in sekreteri olarak görüşmelerini ve şahsi işlerini ayarlayan Türkyolu, ABD'deki FETÖ kampına yakın mesafede yaşıyor.

Adil ÖKSÜZ: Elebaşı Gülen'in sır kutusu olarak anılan Öksüz, 2015 seçimlerinin ardından darbe girişimi planlamaya başladı. O günden 15 Temmuz 2016'ya kadar 12 kez darbe girişimi için toplantı yapan Öksüz, her bir toplantının ardından ABD'ye gidip elebaşı Gülen'e rapor verdi. Hain darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü yakınlarında Jandarma ekipleri tarafından yakalanan şahıs, savcılık sorgusunda tarla bakmak için orada bulunduğunu ileri sürdü. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiyse de serbest bırakıldı. Bunu fırsat bilen Öksüz, ortadan kayboldu.

Mustafa ÖZCAN: FETÖ'nün 2 numaralı ismi Özcan, FETÖ’nün Türkiye ve Balkanlar İmamı olarak görev yapıyordu. Özcan, Bank Asya'nın hortumlanmasında başı çekiyor.

Mehmet Ali ŞENGÜL: FETÖ'ye en yakın ekip içinde yer alan ve elebaşı Gülen'den sonra terör örgütünün başına gelebilecek isimler arasında gösteriliyordu. Terör örgütünün 12 imamından biri olan Şengül, 28 Ağustos 2015'te yurt dışına kaçtı.

Mohammed Yousef Shaker DAHLAN: 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nde aktif rol alan Dahlan, FETÖ'ye finansman sağlıyordu. Dahlan, Mısır'da kurduğu TV kanalında şu an dahi terör örgütü propagandasını yapıyor, FETÖ elebaşının ile röportajlar yayınlıyor.

Abdullah YETİK: FETÖ'nün askeri kanadında yer alan ve pilot yüzbaşı olan Yetik, 15 Temmuz'da yaptıkları darbe girişiminin başarısız olması üzerine Hava Kuvvetlerine ait Skorsky helikopterle Yunanistan'a firar etti.

Ali BAYRAM: FETÖ'nün “İstişare Heyeti’nde” yer alıyor. FETÖ/ PDY Çatı Davası sanıklarından olan Bayram, şu an firar ettiği Mısır'dan bulunuyor.

Ferudun ÇOBAN: FETÖ'nün askeri kanadında yer alan ve pilot yüzbaşı olan Çoban, 15 Temmuz'da yaptıkları darbe girişiminin başarısız olması üzerine Hava Kuvvetleri’ne ait Skorsky helikopterle Yunanistan'a firar etti.

Harun TOKAK: FETÖ'nün tepe yönetim kadrosunda bulunan Tokak, 1997-2008 yılları arasında Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanlığı yaptı. FETÖ/PDY'nin İsrail ve Ortadoğu imamıydı.

Selman KUZU: Teröristbaşı Gülen'in operasyon ekibi içinde yer aldı. 29 Ağustos 2015'te yurt dışına kaçtı.

Ali URSVAŞ: Yurtdışı işlerinden sorumlu imam olan Ursavaş, talimatlarını Mustafa Özcan'dan alıyordu.

Suat YILDIRIM: FETÖ’nün kapatılan Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışıyordu. Yıldırım, Sakarya Üniversitesi’nin eski imamı olarak görev yaptı. 4 Eylül 2015'te yurt dışına kaçtı. Pensilvanya'ya gittiği düşünülen Yıldırım, 1994 yılında Adil Öksüz'ü Sakarya Üniversitesi’ne aldıran kişi olarak biliniyor.

İsmail BÜYÜKÇELEBİ: FETÖ'nün finans kaynakları ve eğitim kurumlarıyla ilgili tüm kararlarda söz hakkı olan Büyükçelebi, FETÖ yapılanmasındaki 12 imamdan biri. Uzun süredir ABD'de olduğu bilinen Büyükçelebi, Twitter’da ‘Fuatavni’ mahlasıyla algı oluşturan hesabı yöneten ekipteydi.

Ahmet KURUCAN: Çatı davanın firari sanığı Kurucan, elebaşı Gülen'in yanında kaldı ve terör örgütü adına aktif görevlerde bulundu. Zaman Gazetesi yazarı olan Kurucan, “Başyüceler Şurası’nda” da yer aldı. Kurucan, elabaşı Gülen'in yetiştirdiği ilahiyatçı talebeler arasında bulunuyor.

Mehmet Ali BÜYÜKÇELEBİ: Örgütün üst kurulunda görevli olan Büyükçelebi, sürücü kursu ve dershane işletmeciliği gibi işler yapıyordu.

İsmet AKSOY: FETÖ'nün “Türkiye Mütevelli Heyeti” içinde finansal sorumlulardan olan İsmet Aksoy, terör örgütünün “Baş Yüceler Şurası’nda” yer alıyordu. Aksoy ayrıca emniyet imamı Osman Hilmi Özdil'i yönetiyordu. 22 Ekim 2014'te yurt dışına kaçtı.

Hüseyin KARA: FETÖ'nün ‘Uzakdoğu İmamı’ olan Kara, 21 Kasım'da 2015'te yurt dışına kaçtı. 1977'de tanıştığı terör örgütü için[1]de hızla yükseldi ve örgütün üst düzey yöneticilerinden oldu.

Naci TOSUN: FETÖ'nün ticari yapılarından Kaynak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı olan Tosun, yapının en üst düzey oluşumu olan “Tayin ve İstişare Heyeti” içinde yer alıyordu. 6 Ağustos 2014'te yurt dışına kaçtı.

Abdullah AYMAZ: Zaman Gazetesi Avrupa Koordinatörü olan Aymaz, elebaşı Gülen ile birlikte FETÖ'nün kuruluşunda yer aldı. FETÖ/PDY “Yüksek İstişare Heyeti” içinde bulunuyor. 16 Eylül 2015'te yurt dışına kaçtı.

Şerif Ali TEKALAN: Fatih Üniversitesi'nin kurucusu ve rektör olan Tekalan, terör örgütünün üst düzey yöneticilerindendi. Son “Türkiye İmamı” olduğu biliniyor. 24 Ekim 2015'te yurt dışına kaçtı.

Mustafa YEŞİL: FETÖ'nün 1990-1998 yılları arasında “Antalya İmamlığı’nı” yürüten Yeşil, FETÖ'nün kurduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın başkanlığını yaptı. 1 Aralık 2015'te istifa etti. Antalya merkezli operasyonda hakkında gözaltı kararı çıkarıldı ancak vatandaşlığı bulunan İngiltere'ye kaçtı.

Turgay SÖKMEN: Darbe girişini başlatan “Yurtta Sulh Konseyi'nin” en düşük rütbelisi olan eski Kurmay Yarbay Turgay Sökmen, örgüt içinde Abdullah kod adını kullanıyordu. Darbeye hazırlık toplantılarına katılan Sökmen, darbe girişimi gecesi ise Ankara'da nerelerin bombalanacağını planlamada görev aldı. Darbe gecesi Akıncı Üssü’nde bulunarak hain kalkışmayı yönetti.

Nevzat AYVACI: FETÖ'nün Antalya imamı ve finans koordinatörü olan Ayvacı, 19 Kasım 2015'te yurtdışına kaçtı.

Burkay KARATEPE: Darbe girişimi gecesinde Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan 37 kişilik timin arasında bulunuyordu. 37 kişiden 36'sı yakalanırken Karatepe kaçmayı başardı. Muğla'da tatilci gibi gizlenerek Eskişehir'e kaçan ve izini kaybettiren hainin yurt dışına kaçmış olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Mehmet Erdoğan TÜZÜN: Örgütün en yüksek karar merci olan “Tayin ve İstişare Heyeti’nde” yer aldı. 1 Ekim 2015'te yurt dışına kaçtı.

Necdet İÇEL: Gülen'in ilk talebeleri arasında yer alan İçel, İzmir Müftülüğü’nden emekli oldu. Afrika Kıta sorumlusuydu. 16 Ekim 2014'te yurt dışına kaçtı.

Hamdullah Bayram ÖZTÜRK: “Molla”, “Brezilya İmamı” ve “Güney Amerika İmamı" olarak bilinen Öztürk'ün firar ettiği Brezilya'ya iade talebi gönderildi. Bir dönem Kara Kuvvetleri sorumlusu da olan Öztürk, 23 Ocak 2011'den beri yurt dışında.

Ahmet Zeki GEREHAN: Hain darbe girişiminde aktif rol alan eski Albay Gerehan, girişim başarısız olunca ortadan kayboldu. Evinde yapılan aramalarda kamuflajının cebinden darbe planları çıktı. Gerehan ayrıca, 15 Temmuz gecesi dönemin 1’nci Ordu Komutanı Ümit Dündar'ı gözaltına almak üzere bir tim görevlendirdi.

Reşit HAYLAMAZ: Cihan Haber Ajansı Eski Genel Müdürü olan Haylamaz, terör örgütü içinde “Molla” olarak faaliyet yürütüyordu. 29 Eylül 2015'te Mısır’a kaçtı.

Ahmet KARA: Normal hayatında esnaf olduğu bilinen Ahmet Kara, örgütün yargı imamlarından. 8 Ağustos 2014'de yurt dışına kaçtı.

Bahattin KARATAŞ: Bir dönem FETÖ'nün Güneydoğu bölgesi sorumlusu olarak faaliyet gösteren Karataş, daha sonra “Van ve Avusturya İmamlığı” ile “İrşatta Sorumlu Türkiye İmamlığı” da yaptı.18 Ocak'ta 2011'te yurt dışına kaçtı.

İbrahim KOCABIYIK: Gülen'in ilk talebelerinden olan Kocabıyık, terör örgütünün genel yetkililerin yanı sıra, denetmenlik ve müfettişlik yaptı. 4 Ekim 2015'te yurt dışına kaçtı.

Mehmet Nail YİĞİT: Hain darbe girişiminde bazı siyasi ve bürokratların gözaltına alınması için liste hazırlayan eski Tuğgeneral Yiğit, darbe girişimi başarısız olunca firar eden isimlerden. Darbe girişiminin başarılı olması durumunda İstanbul sıkıyönetim komutanı yardımcısı olmak üzere görevlendirilmişti.

Cemal TÜRK: Isparta Gölcük dershanesinde görev yaptı. Terör örgütünün üst düzey sorumlusu olarak faaliyet gösterdi.

Halit ESENDİR: FETÖ'nün Türkiye'deki kuruluşlarında (Zaman, Samanyolu, Aksiyon çeşitli görevler yürüttü. Ayrıca Afganistan ve Pakistan'da sorumlu düzeyde faaliyetler gerçekleştirdi. 10 Eylül 2015'te yurt dışına kaçtı.

Mesut FIRAT: FETÖ'nün askeri kanadında yer alan ve eski astsubay Bilal Karagül, 15 Temmuz'da yaptıkları darbe girişiminin başarısız olması üzerine Hava Kuvvetlerine ait Skorsky helikopterle Yunanistan'a firar etti.

Uğur UÇAN: FETÖ'nün askeri kanadında yer alan ve eski yüzbaşı Uçan, 15 Temmuz'da yaptıkları darbe girişiminin başarısız olması üzerine Hava Kuvvetlerine ait Skorsky helikopterle Yunanistan'a firar etti.

Süleyman ÖZKAYNAKÇI: FETÖ'nün askeri kanadında yer alan ve pilot yüzbaşı olan Özkaynakçı, 15 Temmuz'da yaptıkları darbe girişiminin başarısız olması üzerine Hava Kuvvetlerine ait Skorsky helikopterle Yunanistan'a firar etti.

Bilal KURUGÜL: FETÖ'nün askeri kanadında yer alan ve eski astsubay Bilal Karagül, 15 Temmuz'da yaptıkları darbe girişiminin başarısız olması üzerine Hava Kuvvetlerine ait Skorsky helikopterle Yunanistan'a firar etti.

Ahmet GÜZEL: FETÖ'nün askeri kanadında yer alan ve eski binbaşı Güzel, 15 Temmuz'da yaptıkları darbe girişiminin başarısız olması üzerine Hava Kuvvetlerine ait Skorsky helikopterle Yunanistan'a firar etti.

Gençay BÖYÜK: FETÖ'nün askeri kanadında yer alan ve eski binbaşı Böyük, 15 Temmuz'da yaptıkları darbe girişiminin başarısız olması üzerine Hava Kuvvetlerine ait Skorsky helikopterle Yunanistan'a firar etti.

Editör: TE Bilisim