Osmaniye'nin Merkez ilçesinde, Osmaniye Devlet Hastanesi civarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle çevredeki bazı binalar tedbiren boşaltılırken bölgeye sevk edilen söndürme helikopteri ve çok sayıda ekip, yangına müdahale ediyor. 

Müdahale sırasında dumandan etkilenen bazı itfaiye görevlilerine de 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

MERSİN'DE YANGIN KONTROL ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR

Mersin'in Aydıncık ilçesinde çıkan orman yangını da kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen söndürme helikopteri ve arazözler ile Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi yangına müdahale ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin'deki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale eden araç ve ekipteki kişi sayısının artırıldığını belirterek 3 uçak, 11 helikopter, 86 arazöz, 450 personel ile söndürme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

ARAÇ VE EKİP SAYISI ARTTIRILDI

Pakdemirli, yazılı açıklamasında, yangını söndürmek için yararlanılan araç ve personel sayısının artırıldığını ifade ederek, "Mersin yangınında 3 uçak, 11 helikopter, 86 arazöz, 450 personel ile söndürme çalışmaları devam ediyor." bilgisini paylaştı.

Pakdemirli, daha önce Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu sabah başlayan Adana-Pozantı ve Sarıçam, Antalya-Kaş, Mersin-Gülnar'daki orman yangınlarına toplam 3 uçak, 16 helikopter, 41 arazöz ile müdahale edildiğini kaydetmişti.

Editör: TE Bilisim