Sabri İşbilen / Özel Haber

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı tarafından paketlenen Fetullahçı Terör Örgütü’nün ( FETÖ) sözde Orta Asya imamı Orhan İnandı, 115 ülkede eğitim yapılanması bulunan örgütün okulları kurtarma stratejisini itiraf etti.

PENSİLVANYA’YA ZİYARET

İnandı, ifadesinde 2017'nin yaz aylarında FETÖ'nün sözde Yurt Dışı Koordinatörü Ali Ursavaş'ın daveti kapsamında, terör örgütünün sözde Kazakistan imamı Mesut Ata ve sözde Tacikistan imamı Sabahattin Günay'la birlikte Pensivanya'ya Feto'nun malikânesine gittiklerini anlattı. 

A TAKIMI İLE GÖRÜŞTÜ

Pensilvanya'da terör örgütünün sözde istişare heyetinde yer alan örgütün A takımındaki firariler, Naci Tosun, Mustafa Özcan, Abdullah Aymaz, İsmail Büyükçelebi, Şerif Ali Tekalan ve Recep Uzunnallı ile görüştüklerini belirten İnandı, burada alınan kararları tek tek itiraf etti. 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nden sonra örgütün büyük darbe yediğini söyleyen FETÖ’nün Orta Asya İmamı İnandı, Türkiye’nin terör örgütüne ait okulları devralmaması için okulların bulunduğu ülkelerle görüşme yapma kararı aldıklarını söyledi. 

HÜKÜMETE DEVİR HÜLLESİ

FETÖ’cü İnandı kendilerine Pensilvanya’daki ihanet toplantısında FETÖ’ye ait okul, medya, vakıf, derneklere ilgili hükümetleri ortak yapma stratejisinin izlenmedi
talimatının verildiğini kaydetti. Bu strateji ilk olarak Kırgızistan’da uygulanmaya başlandı. FETÖ’nün Kırgızistan’daki ihanet üssü SEBAT bu şekilde SAPAT’a dönüştü.

ByLock kullanmayın talimatı

İnandı, kripto haberleşme programı ByLock’un deşifre olmasının ardından terör örgütünün izlediği yeni iletişim yöntemlerini de itiraf etti. 2019’un Mart ayında FETÖ elebaşı ile görüşmek için Pensilvanya’ya gittiğini aktaran İnandı, bu görüşme de terör örgütü üyelerine ByLock yerine herkesin kullandığı programlara yönelinmesi talimatı verildiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim