Bugüne kadar Suriyeliler hakkında söylemediğini bırakmayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir kez daha Suriyelileri evlerine göndereceğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasıyla eş zamanlı olarak Esed’in, ülkesini terk eden Suriyelileri evlerini dönmeleri yönünde çağrıda bulunması dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesaplarından yayınladığı videolara bir yenisini daha ekledi. Suriyeliler hakkında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Suriye ile ilişkileri düzeltip sığınmacıları geri göndererek, sorunu 2 yılda çözeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun rejiminin başlarına bomba yağdırdığı insanları tekrar rejimin başındaki isim Esed’e teslim edeceğini söylemesi kafalarda soru işaretleri doğurdu.

GERİ DÖNÜN ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu’nun 2 yılda çözüm bulacağını söylediği açıklamasının arından Esed’ten dikkati çeken bir açıklama geldi. Sözde seçim zaferinin ardından yemin ederek görevine başlayan Esed, Suriyelilerin geri dönmesi gerektiğini belirtip birlik içinde tekrar yaşamak istediğini söyledi. Suriye'de Beşar Esad, ülkede geçtiğimiz haftalarda şaibeli bir ortamda düzenlenen seçimlerde oyların yüzde 95'ini alarak yeniden devlet başkanı seçilmişti. Kılıçdaroğlu, bazı illerde; Türk vatandaşlarından fazla, Suriyeli vatandaşlar olduğunu ifade ederek asıl niyetini de ortaya koydu. Kılıçdaroğlu’nun derdi Suriyelileri evlerine kavuşturmaktan ziyade onların sınırın diğer tarafına itmek olduğunu bir kez daha itiraf etmiş oldu.

Editör: TE Bilisim