AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti’nin sosyal medyadaki dezenformasyona karşı başlattığı çalışmaya ilişkin açıklama yaptı. Ünal, dezenformasyonla mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu ifade ederek, “Çünkü biz terörü silahlı şiddete dayalı bir yapı olarak anlayamayız. Terörün ortak amacı kaos oluşturmak, ‘düzen’ fikrini ortadan kaldırmaktır.” dedi.

“BİR TERÖR BİÇİMİ”

Daha önce çıkarılan sosyal medya düzenlemesini hatırlatan Ünal, “ Türkiye’de sosyal medya yasasını çıkardık. ‘Gelmeyecekler, temsilcilik açmayacaklar’ dedikleri bütün sosyal medya platformları Türkiye’de temsilciliklerini açtılar. Bu bir ayağı işin. ‘Sosyal medya’ dediğimiz, Twitter ve diğer platformlar bunlar verici sağlayıcılar. Dolayısıyla veri sağlayıcılar kendilerini tarafsız platformlar olarak nitelendiriyorlar. Ama bu tarafsız platformlarda paylaşılan yalan haberlerin de orada oluşturulan dezenformasyonun ortaya koyduğu bir terör biçimi var. Ve bununla bütün dünya mücadele ediyor.” dedi.

“ÖRNEKLERİ İNCELİYORUZ”

CHP’nin ‘Katarlı öğrenciler sınavsız tıp okuyacak’ yalanına işaret eden Ünal, “Milyonlarca öğrenci sınava girmeden bir gün önce bir yalan haber ortaya atılıyor ve sınava girecek bütün öğrencilerin psikolojisini etkileyecek bir algı operasyonu yapılıyor. Bununla mücadele etmek durumundayız. Bu sadece bir örnek” ifadelerini kullandı. Ünal, AB’nin dezenformasyon ile mücadele anlamında yürüttüğü bu çalışmaların incelendiğini belirterek, “Bu incelemelerimiz tamamlandığında yine Avrupa’yı temel alarak dezenformasyonla mücadeleye ilişkin bir yasal düzenleme kaçınılmaz.” dedi.

Editör: TE Bilisim