Üst düzey Amerikalı askeri yetkililerin geçtiğimiz salı günü yaptığı açıklamaya göre, düzinelerce F-35 Müşterek Taarruz Uçağı'nın motorlarının çalışmaması nedeniyle Pentagon, bir yıldan uzun süredir savunmasını etkileyen motor sıkıntısıyla boğuşuyor.

DÜZELTİLENE KADAR GÖREV ALAMAYACAK

Taktik Hava ve Kara Kuvvetleri Temsilciler Meclisi Alt Komitesi önünde ifade veren ve F-35 programını yürüten Hava Kuvvetleri Korgeneral Eric Fick, bu sıkıntıdan en çok ABD Hava Kuvvetleri'nin etkilendiğini açıkladı.

ABD Hava Kuvvetleri F-35 Program Ofisinin Başkanı Air Force Lt. General Eric Fick, 46 adet  F-35'in “Parçaları Bekleyen Görev Yetersizliği” (MICAP) statüsünde olduğunu, yani düzeltilene kadar görev alamayacaklarını açıkladı. 

ABD TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİNİ BOZDUĞU İÇİN PİŞMAN

Pentagon, 2019 yılında, Rus yapımı S-400 karadan havaya füze sistemini satın alması üzerine Türkiye'yi F-35 programından kademeli olarak çıkardı. Military.com haber sitesinde Türk sanayisinin F-35 için 188'i motorla ilgili olmak üzere yaklaşık 1.000 (bin)  parça ürettiğini söyleyen Amerikalı uzmanlar, ABD'nin iş birliğini bozduğu için pişman olduğundan sık sık söz ediyor. 

Editör: TE Bilisim