İbrahim Seçkin Talaş / Özel Haber

Askerliğin kendine özgü kurallarının olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ’lü öğrencilerle bir araya geldiği toplantıda, FETÖ davalarında yargılanan Harbiye’ye sızan darbecilere ilişkin skandal açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu, ‘askeri öğrencilerin durumu son derece kritik’ diyerek o dönem askeri lise ve Harbiyede etkin olan FETÖ yapılanmasını görmezden geldi.

FETÖ’CÜLERE DESTEK ÇIKTI

Harbiye’de çok etkili olan örgüt neredeyse öğrencilerin tamamına yakınını kendine bağlı örgüt üyelerinden seçiyordu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, o dönem yaşananları unutarak, “Bunların komutanlarını, talimatı verenleri hapse atacaksın sen, öğrenciden ne istiyorsun? Bu arkadaşları hapisten çıkarmak lazım” diyerek skandal ifadeler kullandı.

15 Temmuz darbe girişiminde köprüyü tutan darbeci askerler, 8 saat boyunca teslim olmamış, sabaha kadar darbeye karşı direnen, o dönem adı Boğaziçi Köprüsü olan köprüyü kurtarmaya gelen vatandaşlara ateş açmış ve 2’si polis 34 kişiyi şehit etmişti. Ayrıca 318 kişi de bu esnada yaralanmıştı.

TESLİM OLMAYANLAR TERCİH YAPTI

Köprüdeki darbeci askerler, çıkarıldıkları davalarda ezberletilmiş ortak savunmaları tekrarlamış ve katledilen onlarca insanın adını dahi anmamıştı. Ayrıca savunmalarında FETÖ ile ilgili hiçbir ifadede ya da suçlamada bulunmamış ve darbe girişiminde yanlarında yer alan komutanlarını dahi suçlamamıştı. 15 Temmuz hain darbe girişiminde darbecilerin tuzağına düştüğünü anlayan pek çok kişi millete teslim olmuş ve silah bırakmıştı. Ancak teslim olmayan darbeci askerler, sabahın ilk saatlerine kadar millete karşı namlusunu çevirmekten geri kalmamıştı.

Editör: TE Bilisim