Durrim Abazi / Özel Haber 

Arnavutluk Meclisi, Türkiye’den İHA alınmasını öngören 8 milyon avroluk bütçesini onayladı. Yunan basınına göre Arnavutluk’un bu girişimi iki ülke arasındaki ilişkilerini tehlike attı.

Yunanistan’ın Protothema gazetesinin “Balkan satranç tahtasında Türkiye’den başka daha küçük ‘oyuncular’ var...” başlığı ile yayınlanan haberinde Türkiye’nin dünyanın en büyük 5 drone üretisinden biri olduğuna vurgu yapıldı. Türkiye’nin İHA ihracatının giderek arttırdığına dikkat çeken gazete, “ Türk insansız hava araçları Azerbaycan tarafından Dağlık Karabağ savaşında kullanıldı. Polonya, Türkiye’den insansız hava aracı satın almaya hazırlanan ilk NATO ülkesi oldu” değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE SADIK DOST

Tunus, Fas ve Ukrayna’nın da Türkiye’den İHA aldığını hatırlatan gazete haberinde, “Şubat 2020’de Türkiye ve Arnavutluk, güvenliği daha da geliştirmeye yönelik bir savunma işbirliği planı imzaladı. Arnavutluk 2020 yılında Türkiye’de üretilen anti-drone sistemini satın alan ilk ülke oldu” denildi. 2021’de Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledi Çuçi’nin geçen ay, Bayraktar TB2’nin üretim merkezini ziyaret ettiğini hatırlatan Protothema, Arnavutluk’un İHA alımı için 8,2 milyon Avro bütçe ayırdığını ve bununla 2 adet Bayraktar TB2 alınabileceğini vurguladı. Türkiye ve Arnavutluk’un “Sadık dostlar” olduğu belirtilen haberde geecekte başka anlaşmaların da yapılabileceğine dikkat çekildi

Editör: TE Bilisim