Muş'un Bulanık ilçesinden 7 yıl önce kaçırılan oğlu için hem Diyarbakır'da hem de Muş'ta, HDP il binası önünde oturma eylemine katılan annenin oğluna yaptığı "teslim ol" çağrısı karşılık buldu.

ANNENİN ÇAĞRISI DAĞLARI DELDİ

Annesinin eyleme katıldığını gören A.B, İçişleri Bakanlığı koordinesinde Muş Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen ikna çalışması sonucu teslim oldu. Müjdeli haberi alarak Muş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne gelen anne R.B, 7 yıl sonra kavuştuğu oğluna sarılarak hasret giderdi. A.B'nin ağabeyi ve kuzeninin de katıldığı buluşmada, duygusal anlar yaşandı.

“BU BAYRAM EN ÇOK BENİM”

Oğluna kavuşmasını sağlayan devlet yetkililerine teşekkür eden anne R.B, “Benim çocuğumu getirdiler. Ben Muş'ta evlat nöbetindeyken çocuğum beni gördü, çok şükür sağ salim geldi. Bu bayram en çok benim bayramım.” ifadelerini kullandı. Diğer ailelerin çocukları gelene kadar eyleme destek vereceğini söyleyen anne R.B, “Oradaki çocuklara sesleniyorum, korkmayın gelin. Sabah, akşam anneleriniz ağlıyor, yolunuzu bekliyorlar. Gelin devlete teslim olun size yardım ediyorlar.” şeklinde konuştu.

“ANNEMİ TELEVİZYONDA GÖRDÜM”

Masanın üzerindeki Türk bayrağını öperek alnına koyan A.B ise, devletin şefkatine sığındığını söyledi. Muş'ta HDP önünde evlat nöbeti tutan annesini televizyondan gördüğünü belirten A.B, polisle bağlantı kurarak teslim olduğunu ifade etti

Editör: TE Bilisim