Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili araç olduğunu vurgulayan Toruntay, ‘’Basın farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde, haberlerle kamuoyunu aydınlatarak demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır. ’dedi.

Kamu yönetimi ile vatandaşlarımız arasında basının önemli bir işlev gördüğünü, demokrasinin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahip olduğuna işaret etti.


Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basının kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirdiğini belirten Toruntay, sözlerine şu şekilde devam etti:


‘’Yerel ve ulusal basın kuruluşlarımız; Ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden darbe girişimine karşı dik duruş sergileyerek, milletten ve demokrasiden yana kesin bir tutum almışlardır.

Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir.

Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.’’

Editör: TE Bilisim