Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi 12 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü’nün ( FETÖ) Akıncı Üssü’ndeki darbe girişimine dair gerekçeli kararı tamamladı.

DARBE SABAHI AKINCI ÜSSÜNDE

Davasının delilleri arasında, darbe girişimini sivil örgüt yöneticilerinden sözde yurtta sulh konseyi üyesi firari eski Jandarma Yarbay Turgay Sökmen'in, görüntüleri de yer aldı. Gerekçeli kararda yer verilen görüntü döküm belgesine göre Sökmen, 143’ncü Filo Komutanlığı’nın güvenlik kameralarınca kaydedildiğinde saatler 10.21'i gösteriyor.

BOMLANACAK YERLERİ PLANLADI

Darbe girişiminin ilk saatlerinde Akıncı Üssü'ne giden Sökmen, 143’üncü Filo'da Ankara haritası üzerinde bombalanacak yerlerin planlanmasına katıldı. Görüntülerde, 143’üncü Filo Komutanlığı’nın koridorunda ilerleyen Sökmen, filo komutanın odasının girişinde karşılaştığı eski pilot yarbay Tahir Neşet Öncü'ye güvenlik kameralarını işaret ederek, bir şeyler konuşuyor. Bu görüşmeden sonra elleri cebinde filo komutanının odasına yönelen Sökmen, kapı girişinde güvenlik kamerasının kadrajında yer almayan biriyle görüştükten sonra sivil örgüt yöneticilerinin bulunduğu Öğretmen Gazinosu'na gidiyor.

Firardan önceki son görüntüler

Darbe girişiminin başarısız olduğunu anlayan Sökmen, daha sonra Akıncı Üssü'nden kaçmayı başardı. Sökmen'in, görüntülerdeki rahat tavırları dikkat çekerken, dava dosyasındaki bu deliller, Sökmen'in firar etmeden önceki görüntüleri olarak kayıtlara geçti.

Editör: TE Bilisim