Uluslararası Medya Derneği (UMED) Başkan yardımcısı Kemal Gümüş, ABD, Norveç, İsviçre ve Almanya’dan fonlandıkları ortaya çıkan medya kuruluşlarına sahip çıkan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne (TGC) sert tepki gösterdi.

TGC ABD BESLEMESİ FONDAŞ MEDYAYA SAHİP ÇIKTI

Kemal Gümüş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ABD tarafından fonlanan medya kuruluşlarına düzenleme yapılacağı haberleri Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde (TGC) paniğe yol açtı. Söz konusu adımı “gazeteciliğe müdahale” olarak nitelendiren TGC, ABD beslemesi ‘Fondaş Medya’ya ise sahip çıktı.

"BU ALGI MERKEZLERİNE DESTEK VERMEK VATANA İHANETTİR"

Bugün aldıkları talimatlar doğrultusunda ülkemizi hedef alan Fondaş Medya’ya sahip çıkan TGC, kumpas, şantaj, montaj ve tuzakları saymakla bitmeyen yöntemleri kara propaganda ve psikolojik harekat olan FETÖ’cüleri de üyelikten çıkarmamıştı.

Emperyalizm tarafından beslenen sözde medya kuruluşlarının sözde haberleri incelendiğinde beşinci kol faaliyetleri açıkça görünürken, bu algı merkezlerine destek vermek vatana ihanettir. Unutulmamalıdır ki Fondaş Medya bizi değil emperyalizmi temsil etmektedir.

‘Fondaş medya’ sadece TGC tarafından değil, sol ve liberal çevrelerce de desteklenmektedir.

"100 YILDIR EMPERYALİZME HİZMET ETTİKLERİ BİLİNMEKTEDİR"

ABD solculuğu yapanlar ile faşist liberalizmin kölesi olanların aldıkları fonlar ile birlik ve beraberliğimizi hedef alanlara omuz vermeleri şaşırtıcı değildir.

Emperyalizmin ortak hedeflerine 100 yıldır birlikte hizmet ettikleri bilinmektedir.

Biz, UMED olarak ülkemizde yapılan her türlü 5.kol faaliyetine karşı, devletin alacağı her önleme sonuna kadar destek vereceğiz.

Emperyalizmin beslemesi ‘Fondaş Medya’nın bu topraklara daha fazla fitne ekmesine de kalemimiz ve yüreğimizle izin vermeyeceğiz.”

Editör: TE Bilisim