Sermaye piyasalarında önemli bir yere sahip olan Borsa İstanbul, çalışanlarına sağladığı teknik, mesleki ve sosyal imkânlarla gençlerin tercih ettiği kurumlardan biri olmaya devam ediyor.

Borsa İstanbul bu doğrultuda geleceğine katma değer sağlayacak yetenekleri, öğrenim hayatları devam ederken ve mezuniyetleri sonrası Borsa İstanbul’a kazandırmayı hedefleyen bir yetenek programı başlattı. BİST Yetenek Programı İstanbul’daki üniversitelerin üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine özel yürütülecek. Bu programa katılmaya hak kazanan gençler iş hayatına erken başlama, güncel teknolojileri tanıma ve AR-GE merkezli bir kurumda görev alma fırsatı yakalayacaklar. Aynı zamanda bu gençlere profesyonel mentor desteği sağlanacak ve mezuniyetleri sonrasında işe alım sürecinde öncelik verilebilecek. BİST Yetenek Programına katılan gençler Borsa İstanbul’da haftada en az iki gün olmak üzere yarı zamanlı çalışacak.

Programa İstanbul’da bulunan üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Yapay Zeka Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinde okuyan, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında 3. ve 4. sınıf öğrencisi olan, 01.01.1996 ve sonrası tarihinde doğmuş adaylar başvurabilecek. Okul genel ağırlıklı not ortalamasının da 4 üzerinden en az 2.5 olması şartı aranıyor.

Başvurular 31 Temmuz’da sona erecek ve ardından İngilizce ve Genel Yetenek sınavı ve mülakatlar ile işe alım süreci başlayacak. Detaylı bilgiye www.kariyer.borsaistanbul.com web sitesinden ulaşılabiliyor.

 

Editör: TE Bilisim