Tunus Meclis Başkanı Gannuşi, ülkedeki darbeyle ilgili TRT Arapça'ya konuştu. Gannuşi, " Cumhurbaşkanı'nın kararını reddediyoruz. Kays Said ülkeyi felakete sürüklüyor" dedi. 

"KAYS SAİD ÜLKEYİ FELAKETE SÜRÜKLÜYOR"

Gannuşi, Cumhurbaşkanı Kays Said'in Başbakanı görevden alması ve Meclisin yetkilerini dondurmasını bir kez daha darbe olarak nitelendirdi.

Gannuşi, "Askeri yönetim ülke için iyi bir şey yapamaz. Cumhurbaşkanı'nın kararını reddediyoruz. Halk darbeyi reddetti, darbeye destek verenlerin sayısı fazla değil. Kays Said ülkeyi felakete sürüklüyor" açıklamasında bulundu.

TUNUS'TA DARBE

Tunus'ta hükümet ve muhalefet partilerine yönelik protestolar gerçekleştirilmiş, çıkan olaylarda başta Nahda Hareketi olmak üzere parti merkezlerine saldırılar düzenlenmişti.

Tunus Cumhurbaşkanı Said de Meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir Başbakanla yürütmeyi devralacağını duyurmuştu.

Hükümete yönelik bu darbenin ardından askerler Tunus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi ile beraberindeki milletvekillerini Meclise almamıştı.

Cumhurbaşkanı Said'in kararları üzerine halkı barışçıl mücadeleye çağıran Gannuşi, yasal bir dayanağı bulunmayan bu adımın bir darbe olduğunu vurgulamıştı.

Editör: TE Bilisim