Haber7'nin haberine göre: BAE'nin finansörlüğünde çok önceden planlanıp devreye sokulan  Tunus'taki  darbe girişimi Türkiye'den en üst düzeyde sert bir dille eleştirilirken içimizde eski Türkiye özlemi içindeki vesayet zihniyeti yaşanan gelişmeler karşısında adeta bayram etti.

"İSLAMCI HÜKÜMET" GİTTİ SEVİNCİ

Nevşin Mengü 'İslamcı hükümet' diye özellikle vurgulayarak feshedilmesine sevindiği gelişmeyi bir kareyle sosyal medyadan paylaştı. Mengü paylaşımında "Tunus'ta İslamcı En Nahda hükümeti Cumhurbaşkanı tarafından feshedildi. Fesih kararı sonrası kutlamak için sokaklara dökülenler oldu. Dün geceki kutlamanın sembol fotoğraflarından biri" ifadelerini kullandı.

"SEMBOL FOTOĞRAF"

Mengü'nün sembol kare diye paylaştığı fotoğraf karşısında sosyal medya kullanıcıları darbe özlemi içindeki Mengü'ye tepki yağdırdı.

TEPKİ YAĞDI

Tiwtter'da pek çok kullanıcı Mengü'ye postal fotoğraflarıyla cevap vererek "Darbe dahi diyemeyen üstün demokrat Nevşin' ve "Nevşinciğim , bakıyorumda bir zil takıp oynamadığın kalmış." şeklinde tepki gösterdi.

CEMİL KILIÇ "ŞERİATÇILARA" KARŞI DEYİP MEŞRULARTIRDI

CHP'ye yakınlığı ile bilinen ODA TV'nin ilahiyatçısı Cemil Kılıç Tunus'ta yaşananların şariatçılara karşı bir girişim olduğunu ve darbe olarak nitelenmemesi gerektiğini ifade ederek darbeye şu sözlerle destek verdi; 

Tunus'ta bir darbe yok. Şeriatçı darbeyi önlemek için devlet başkanı halkın da desteğiyle anayasanın 80. maddesinde belirtilen yetkilerini kullanıyor. Darbeye karşıyız, demokrasiyi savunuyoruz. Demokrasinin ön şartı laikliktir. Laiklik yoksa demokrasinin olması imkansızdır. Tunus'ta şeriatçı Nahda Partisine karşı laik güçler yönetime el koydu. Arap dünyasındaki laik hareketlerin en güçlüsü Tunus'ta. Bunda kurucu lider Habib Burgiba'nın etkisi büyük.

BİRGÜN YAZARI ERK ACARER'DEN TÜRKİYE'YE DARBE TEHDİDİ

FETÖ'ye ve PKK'ye destek vermesiyle bilinen Birgün yazarı Erk Acarer Türkiye'ye açıkça darbe tehdidinde bulundu. Acarer paylaşımında "Tunus Özgür Anayasa Partisi lideri Abeer Musa: Gelir gelmez insanları Müslüman ve Kafir diye böldünüz diyor. Tunus, halkı Gannuşi’yi, Nahda’yı ve İhvan kardeşliğini istemiyor. Bu nasıl darbe? Din satanların yıkılışı her yerde yaklaşıyor. Telaşlanmayın ecele çare yok!" ifadelerini kullandı.

CHP'NİN FETÖ'CÜ ESKİ DANIŞMANI AKSOY'DAN TAM DESTEK

15 Temmuz’dan sonra tutuklanarak FETÖ’nün medya yapılanması davasında yargılanan CHP'nin eski danışmanı Murat Aksoy darbe girişiminde bulunanları İslam'a karşı oldukları için savunarak "Mısır’da olan darbenin bir benzeri Tunus’ta oldu. Dünya radikal islamcı siyasallaşmaya izin vermiyor." dedi.

Editör: TE Bilisim