Hafter’e bağlı gruplar Aralık ayında yapılması planlanan seçimler için Hafter’e oy verecek isimleri listelemeye başladı. Seçim merkezlerinde başlatılan kampanyada Hafter’e destek vereceklerin ulusal kimlik numaraları alınıyor.

REFERANDUMA ENGEL OLUYOR

Hafter Temmuz ayı başında katıldığı bir toplantıda, halka yönelik yapılacak propaganda da “Kendisini Libya’nın tek gerçek lideri” olarak gösterilmesini istemişti. Cenevre’de toplanan Libya Siyasi Diyalog Forumu’nun beş gün süren toplantılarında 24 Aralık’ta yapılması planlanan seçimlerin anayasal temeli konusunda uzlaşı sağlanamamıştı. Darbeci Hafter, Libya’da gündemde olan anayasa referandumu engelliyor. Anayasa taslağına göre çifte vatandaşlığı bulunanlar devlet başkanlığına aday olamıyor. Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Referanduma sunulmayı bekleyen anayasa taslağına göre çifte vatandaşlığı bulunanların devlet başkanlığına aday olamayacağını vurguladı.

“ÜNIFORMANI ÇIKAR”

ABD vatandaşlığı bulunan Hafter'in tam da bu nedenle süreci tıkadığını söyleyen Mişri, "Bazı uluslararası tarafların bize bildirdiğine göre, Racme'deki (Bingazi) savaş suçlusu (Halife Hafter), anayasa referandumunu reddediyor. Anayasada çifte vatandaşlığı bulunanların başkan olmasına izin verilmediği için (Hafter) referandumu engelliyor.

Bütçe görüşmeleri de tıkandı

Öte yandan Libya’daki bütçe görüşmeleri Hafter yanlısı Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi tarafından tıkandı. Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, bütçeden Hafter’e de pay ayrılmadıkça bütçeyi onaylamayacaklarını açıkladı.

Editör: TE Bilisim