Avataria isimli oyunda yaş sınırlaması yok. Karakterler seçiliyor ve oyun diğer Facebook kullanıcılarıyla beraber oynanıyor. Ancak oyunun içerisinde özellikle çocuklara hitap etmeyen noktalar var. 

Çocuklar için sakıncalı olaylara sebebiyet verdiği ortaya atılan ve birçok çocuğun severek oynadığı Avataria oyunu anne ve babaları tedirgin ediyordu. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Facebook’ta oynanan ‘Avataria’ adlı oyun için yasaklama kararı aldı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Facebook'ta oynanan ‘Avataria' adlı oyun için yasaklama kararı aldı. Savcılık, oyunun erişime engellenmesi için kararını Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na bildirdi.

AVATARIA'DAKİ KİŞİLER GERÇEK!

Oyuncu Avataria'ya girdikten sonra ise yepyeni bir alemle tanışıyor. Oyun online olarak oynanıyor ve kullanıcıların hepsi 'bot' değil, yani bizzat diğer Facebook kullanıcılarıyla oynanan bir oyundan bahsediyoruz. 

Bu noktaya kadar bir sorun yok; ancak iş oyunun çocuklara hiç de hitap etmeyen yanlarına geldiğinde sıkıntı başlıyor. Oyunda kullanıcıların yanına gelen biri evlilik teklifi edebildiği gibi, doğrudan 'benimle sevgili olur musun' sorusuna muhattap olabiliyorsunuz. 

Avataria çöktü mü neden girilmiyor?

Oyuna giremeyen binlerce kişi bu soruya yanıt arıyor. Google gün içinde yaşanan problem nedeniyle oyuna giriş yapılmıyor. 

Editör: TE Bilisim