Sol medyanın ABD ve diğer Batılı ülkelerden aldıkları milyonlarca dolarlık fon havuzu çarşaf çarşaf ortaya saçılırken, Alman Devlet Televizyonu Deutsche Welle, fondaş medyayı kurtarma çabasına girdi. DW'nin kadrolu elemanı Banu Güven, aldıkları dolarlarla Türkiye karşıtı yayın yapan fondaş medyayı aklamak için TRT’yi hedef tahtasına koydu.

EURO KARŞILIĞINDA SALDIRI

Güven, bağımsız medyaya sahip çıkmak için ABD'den fonlanan Medyascope yerine, TRT'nin hedef alınmasını istedi. Güven'in foyası kısa sürede ortaya çıktı. Buna göre Banu Güven'in kadrolu eleman olarak çalıştığı Almanya'da devlet televizyonları için her konut sahibinden aylık 17.5 euro vergi toplandığı, sadece 2020 yılında hükümetin televizyon ve radyolara 8.1 milyar Euro kaynak aktardığı öğrenildi.

KAVALA SAYESİNDE GİRDİ

Alman halkından toplanan paralarla maaş alan Banu Güven'in aynı zamanda Alman Friedrich Ebert Vakfı'nın Türk temsilciliğinde İletişim ve Organizasyon Koordinatörü olarak çalışmaya devam ettiği, Güven ile Vakıf arasındaki bağlantıyı ise Kızıl Soros olarak bilinen Gezi darbe girişiminin finansörü Osman Kavala'nın sağladığı tespit edildi.

Editör: TE Bilisim